13:05  23 NISAN’ı DOYASıYA KUTLADıLAR.  12:48  AKSIYON DIZISI “ARJEN”E GÖRKEMLI GALA!   19:42  İREM TUNALI BU KEZ GÜLDÜRECEK  19:32  "BODRUM SEFERI" FILMININ BASıN TOPLANTıSı YAPıLDı  22:46  LÜFER MEVSİMİ RAFLARDA  23:02  ÜNLÜ ŞARKıCı SERAP SONKUR HAYATıNı KAYBETTI  00:21  CIHANGIR CEYHAN’ıN BAŞROLÜNDE OLDUĞU “DENGELER: BIRI OLMAK” ÇOK YAKıNDA GAİN’DE  01:10  MUHTAR ADAYı EVLA ÇALıŞKANLıĞıYLA HALKıN TAKDIRINI KAZANıYOR  14:12  GÖKTÜRK GÜNGÖR KİMDİR?  00:02  GÜZEL OYUNCU MELİKE AKDAĞ  21:19  EYLÜL AKDAĞ’IN SON OYNADIĞI FİLMİ SİNEMAYA GİRİYOR  12:02  BAŞKAN KADİR BIYIK’TAN SİNEMAYA BÜYÜK DESTEK  11:53  ASAF SİNEMA FİLMİNİN ÇEKİMLERİNE ESKİŞEHİR’DE START VERİLDİ  11:46  OT DERGİ & MART 2024  23:32  ZEYNEP GÜNEŞ BAŞARILI OYUNCULUĞUYLA TAM NOT ALDI  23:17  BABA & KIZ AYNI REKLAM FİLMİNDE  22:32  USTA OYUNCU METİN YILDIRIM REKLAM FİLMİNDE  22:30  ECE BAYKAL USTA OYUNCULUĞUYLA TAM NOT ALDI  22:27  USTA OYUNCU VAHDET ÇAKAR’DAN YENİ REKLAM FİLMİ  14:51  AYŞEGÜL ASAR 
 

TÜRKİYE SAĞLIK TURİZMİNDE AVRUPA’DA BİRİNCİ DÜNYADA İKİNCİ | Türkiye Life Magazin
image

Şimal  SARAÇ
TÜRKİYE SAĞLIK TURİZMİNDE AVRUPA’DA BİRİNCİ DÜNYADA İKİNCİ

–  TİCARET BAKANLIĞINDAN SAĞLIK TURİZMİNE “HEAL İN TÜRKİYE” DESTEĞİ

– AVRUPANIN SAĞLIK BAŞKENTİ OLAN TÜRKİYE’NİN,  DÜNYANIN SAĞLIK MERKEZİ OLMASINA BİR ADIM KALDI

– DÜNYADA SAĞLIK TURİZMİNE YÖN VERENLER ANTALYA’DA BULUŞTU

-SAĞLIK TURİZMİ GELİRİ YILLIK 10 MİLYAR DOLARIN ÜSTÜNE ÇIKTI

Bacasız sanayi sağlık sektörüyle birleşti, katma değeri yüksek işbirliği ortaya çıktı. Antalya, TEMET Türkiye European Medical Tourism organizasyona ev sahipliği yaptı. Organizasyona Almanya, İran, Azerbaycan, Zanzibar, Kenya, Romanya, Rusya, Burkinafaso, Demokratik Kongo, Nijer, Hollanda, İtalya, İsveç, Gürcistan, Tanzanya ve Türkiye’den, sağlık bakanlığı yetkilileri, sivil toplum kuruluşları, sağlık turizmi aracı kurumları, hastane yöneticileri, doktorlar ve turizim sektöründen yetkililer katıldı.

”HEAL İN TÜRKİYE” İLE SAĞLIK TURİZMİNDE KALİTE ÖN PLANA ÇIKTI

Ticaret Bakanlığı Uluslararası Hizmet Ticareti Genel Müdür Yardımcısı Ali Alperen Kaçar’da katılımcılar arasındaydı. Kaçar, Ticaret Bakanlığı koordinasyonunda, Hizmet İhracatçıları Birliği tarafından oluşturulan “Heal in Türkiye” sağlık hizmeti ihracatıyla ilgili bilgi verdi. Ticaret Bakanlığı, Sağlık Turizmine ‘Komplikasyon ve Seyahat Sağlık Sigortası’yla, sağlık turistlerine de “Sağlık Vizesi” ayrıcalığıyla destekliyor.

Kaçar, yabancı katılımcılara internet üzerinden sağlık turizmine destek vermek için kurulan ”Heal in Türkiye” portalını anlattı. Türkiye’nin sağlık turizminin markası ve sloganı olarak da kullanılan ” Heal’ in Türkiye” çağrı merkezi üzerinden yabancı hastalar şikayet ve önerilerini  iletebilecek. Site, hastaların güvenliği açısından büyük önem taşıyor. Hastalar, böylece illegal ve merdiven altı işletmelerden korunmuş olacak. Heal in Türkiye’nin bir akreditasyon markası olmasıyla sigortaların da Türkiye’deki tedavi masraflarını karşılaması sağlanacak. Sigortalar, bu portal üzerinden verilen sağlık hizmetinin kaliteli olduğunu görecek. Ticaret Bakanlığı aynı zamanda dünyada örneği olmayan komplikasyon sigortasını da destek kapsamına aldı. Hastada bir komplikasyon olması ihtimaline karşı sigorta yapılması durumunda yüzde 70 oranında destek sağlanacak. Başka ülkede bu sigorta olmadığı için Türkiye’ye avantaj da sağlayacak.

”TERMAL KAYNAKLARI KULLANAMIYORUZ..”

 

Organizasyonun açılış konuşmasını, Uluslararası Antalya Sağlık Turizmi ve Eğitim Derneği (UASTED) ve TEMED düzenleme Başkanı Dr. Mehmet Kanpolat yaptı, Türkiye’nin şifalı sularının ülkemizi liderliğe taşıdığını söyledi. Kanpolat, sağlık turizminin ekonomiye olan katkısını anlatırken eldeki termal kaynakların yeteri kadar değerlendirilmediğini öne sürdü. Şifalı suların önemine değinen Dr. Mehmet Kanpolat “Termal turizmde alt yapı bakımından Avrupa’da birinci dünyada ikinciyiz. Kaynaklardan faydalanma olarak baktığımızda ise ilk 10’un içerisinde yokuz. Termal turizme medikal turizm kadar ağırlık vermek zorundayız. Türkiye’nin sağlık turizminde coğrafi olarak çok büyük bir avantajı var. 2-3 saat mesafede 1,5-2 milyar nüfusa hitap ediyoruz. Sağlık turizmi geliri yıllık 10 milyar doların üzerine çıktı” diye konuştu.

Antalya, İzmir, Elazığ Turizm Dernekleri işbirliğiyle kurulan organizasyonun, Antalya, Selectum Family Resort’da düzenlediği organizasyona,  Birleşik Arap Emirlikleri ve Orta Doğu Ülkelerinden de katılımcılarda yer aldı.

Organizasyonda konuşan Uluslararası Antalya Sağlık Turizmi ve Eğitim Derneği (UASTED) Başkanı ve TEMED düzenleme Başkanı Dr. Mehmet Kanpolat sağlık turizminin, Medikal Turizm, Termal turizm ve Engelli Turizmi olarak üç başlıkta toplandığını anlattı. Kanpolat, Termal Turizimdeki zenginliğe rağmen, Türkiye’de Medikal Turizmin konuşulduğunu, organizasyon sayesinde de Türkiye’nin gücünü dünyanın gördüğüni dile getirip şunları söyledi;

“Türkiye’nin sağlık alt yapısı, sadece estetik, saç ve diş hekimi değil; dünyada sağlık alt yapısı güçlü olan ilk üç ülkeden birisiyiz. Biz sadece saçı, dişi ve estetiği hak etmiyoruz. Organ hâkli, onkoloji tedavileri gibi belli başlı tedavileri biz ülkemizde yapıyoruz. Türkiye’nin küçük estetik ameliyatlar ile anılmasını hak etmiyoruz. Pandemi öncesine kadar işimiz çok zordu, pandemide çok büyük avantajımız oldu. Dünya Türkiye’nin sağlık alt yapısının ne kadar güçlü olduğunu gördü. Gerçekten bizim şuanda bizim işimiz daha kolay, herkes alt yapımızın ne kadar güçlü olduğunu gördü”

” MERDİVEN ALTINA DENETİM ŞART ”

Her sektörde olduğu gibi sağlık turizminde de, istenmeyen durumların ortaya çıkabildiğine de değinen Dr. Mehmet Kanpolat, Sağlık Turizminde de denetimin şart olduğunu belirterek, “Merdiven altı çalışanların çok ciddi zararı var. Rakipleriniz çok küçük bir olayı genel gibi kullanıp zarar veriyorlar. Devletimiz bu kurum ve kişiler ile mücadele etmelidir. Bu işlemlerde geri dönüş zor oluyor. Ruhsatı ve belgesi olmayanların bu işleri yapmaması gerekir. Sağlık turizminde döviz girdisi ülkemiz için çok önemlidir. Bizim burada alt yapımız çok iyi; bizim şuanda sadece hastaya ihtiyacımız var. Türkiye’nin coğrafi olarak çok büyük bir avantajı var. 2-3 saat mesafede 1,5-2 milyar nüfusa hitap ediyoruz.  Ulaşımın ve teknolojinin bu kadar kolay olduğu yerde gelen hastalar kısa sürede veriye ulaşıyorlar. Türkiye’nin çok ciddi avantajları var. Önceden bizim fuar için ülkemize davet ettiğimiz katılımcılar bizi küçümser gelmezlerdi, ama şu anda Antalya’nın sağlık turizminin yarısı İngiltere’den. Neden? Çünkü daha kaliteli ve daha uygun hizmet veriyoruz. Sağlık turizmi geliri yıllık 10 milyar doların üzerine çıktığını rahatlıklar ifade edebilirim.” dedi

”TÜRKİYE’NİN ÇOK İYİ POTANSİYELİ VAR…”

Organizasyona katılan Zanzibar Sağlık Bakanı Hassan Khamısh Hafıdh’da Türkiye’nin sağlık turizmindeki başarısını değerlendirdi. Zanzibar’lı Sağlık Bakanı, “Ben daha önce de ülkeye gelerek incelemelerde bulundum. Türkiye’de sağlık kuruluşları hepsi çok iyi işler yapıyorlar. Türkiye’nin çok iyi potansiyeli var. Dünyanın her yerinden Antalya’ya bu konuda misafirlerin geldiğini biliyoruz. Kanser ve ortopedi gibi alanlarda Türkiye’ye daha çok talep oluyor. En çok tercih edilen il ise Antalya’dır” diye konuştu.

”TÜRKİYE TEKNOLOJİSİNİ ÇOK GELİŞTİRDİ..”

Organizasyonun bir diğer önemli konuğu ise, Azerbaycan Kadın Girişimciliğini Geliştirme Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sakina Babayeva oldu.  Babayeva, Türkiye’nin Sağlık Turizmindeki başarısına değinerek şöyle konuştu;

 “Türkiye sağlık turizmine yatırımını ilk yapan ülkelerden birisidir. Giderek de bunu genişletiyor. Burada ilim ve tecrübe bir arada birleşti. Türkiye’de ağır ameliyatlar yapılıyor. Türkiye teknolojisini çok geliştirdi. Bu noktada Türkiye komşu ülkelerine göre daha önemlidir. Biz bununla gurur duyuyoruz. Bizim vatandaşlarımız kalp hastalıkları, estetik turizmi ve organ nakilleri için Türkiye’ye geliyor. Asya ülkelerinden gelen kişilerin sayısı yüzde 32’ininzerine çıktı. Türkiye’nin güzel kaplıcaları da var. Bunun için de gelenler var.”

RAKAMLARLA  SAĞLIK TURİZMİ

İzmir Sağlık Turizmi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Cinel’de, Türkiye’ye 57 ülkeden hastanın geldiğini belirterek elde edilen verilerei şöyle açıkladı.

“Coğrafi konumumuz bizi cazibe merkezine getiriyor. Bizim sağlık turizminde şuandaki konumumuzdan daha yukarıda olmamız lazım. Dünyada global turizm endüstrisi 5 trilyon dolar kadar. Bunun yaklaşık yüzde 20’sini 1 trilyon dolarını sağlık turizmi alıyor. Türkiye’ye baktığımızda medikal turizmden 2022’de 2 milyon turist 2 milyar dolar gelir elde etmişsiz. Tüm sağlık turizmine baktığımızda Türkiye’nin geliri 10 milyar dolardır. Bu da 1 trilyon doların yanında küçük kalıyor. Biz özellikle Ortadoğu’dan ciddi müşteri çekiyoruz. Özellikle şu aralar saç ekimi ve estetik ağırlıklı geliyor. Biz daha çok kalıcı ortopedik ve nakil cerrahiler alanında ülkemizi öne çıkarmak istiyoruz

 



 Yazı Tarihi : 29.04.2023 17:42:33 | E-Mail : simal@turkiyelife.com.tr
 
   
 
  YAZARIN ARŞİVİ
 
  • TÜRKİYE SAĞLIK TURİZMİNDE AVRUPA’DA BİRİNCİ DÜNYADA İKİNCİ

  • ŞİMAL'LE YILDIZLAR GEÇİDİ

  •  
      YORUMLAR
     
    Adınız Soyadınız :

    Yorumunuz          :

    Güvenlik Kodu     : Güvenlik Kodu
    Kod                        :

     



     
       






     
           
     
      FLAŞ HABER

      YAZARLAR
     
     
      HAVA DURUMU
     
    ..
     











     
      ÇOK OKUNANLAR
    • Bu Ay
    • Bu Hafta
    • Dün
    • Bugün

     


           
     
     
    ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MAGAZİN HABERLERİ MÜZİK HABERLERİ RADYO HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

     
    Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
    turkiyelife.com.tr © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

    URA MEDYA