13:05  23 NISAN’ı DOYASıYA KUTLADıLAR.  12:48  AKSIYON DIZISI “ARJEN”E GÖRKEMLI GALA!   19:42  İREM TUNALI BU KEZ GÜLDÜRECEK  19:32  "BODRUM SEFERI" FILMININ BASıN TOPLANTıSı YAPıLDı  22:46  LÜFER MEVSİMİ RAFLARDA  23:02  ÜNLÜ ŞARKıCı SERAP SONKUR HAYATıNı KAYBETTI  00:21  CIHANGIR CEYHAN’ıN BAŞROLÜNDE OLDUĞU “DENGELER: BIRI OLMAK” ÇOK YAKıNDA GAİN’DE  01:10  MUHTAR ADAYı EVLA ÇALıŞKANLıĞıYLA HALKıN TAKDIRINI KAZANıYOR  14:12  GÖKTÜRK GÜNGÖR KİMDİR?  00:02  GÜZEL OYUNCU MELİKE AKDAĞ  21:19  EYLÜL AKDAĞ’IN SON OYNADIĞI FİLMİ SİNEMAYA GİRİYOR  12:02  BAŞKAN KADİR BIYIK’TAN SİNEMAYA BÜYÜK DESTEK  11:53  ASAF SİNEMA FİLMİNİN ÇEKİMLERİNE ESKİŞEHİR’DE START VERİLDİ  11:46  OT DERGİ & MART 2024  23:32  ZEYNEP GÜNEŞ BAŞARILI OYUNCULUĞUYLA TAM NOT ALDI  23:17  BABA & KIZ AYNI REKLAM FİLMİNDE  22:32  USTA OYUNCU METİN YILDIRIM REKLAM FİLMİNDE  22:30  ECE BAYKAL USTA OYUNCULUĞUYLA TAM NOT ALDI  22:27  USTA OYUNCU VAHDET ÇAKAR’DAN YENİ REKLAM FİLMİ  14:51  AYŞEGÜL ASAR 
 
MESKİ LİMONLU-KUMKUYU ATIKSU ARITMA TESİSİ’NE SIFIR ATIK BELGESİ

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, Limonlu-Kumkuyu Atıksu Arıtma Tesisi için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın istediği yükümlülükleri yerine getirerek ‘Sıfır Atık Belgesi’ almaya hak kazandı.

 

MESKİ, ‘Sıfır Atık Belgesi’ sayısını 17’ye yükseltti

MESKİ, kurum faaliyetleri sonucu oluşan atıkların, çevre ve insan sağlığına zarar vermeden Çevre Kanunu uyarınca çıkarılan‘ Atık Yönetimi Yönetmeliği’ ve ‘Sıfır Atık Yönetmeliği’ne uygun olarak geri dönüşümünü ve bertarafını sağlamaya devam ediyor. Bu çerçevede ilgili yönetmeliklerin yürürlülük tarihinden itibaren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nca istenilen yükümlülükleri yerine getiren MESKİ, Merkez Su Analiz Laboratuvarı, Arıtma Tesisleri Dairesi Başkanlığı, İçmesuyu ve Atıksu Arıtma Tesisleri, Merkez Atık Su Terfi Pompa İstasyonu ile Teknik Hizmetler Yerleşkesi gibi hizmet alanlarında 16 adet hizmet noktası için ‘Sıfır Atık Belgesi’ kazanmıştı.

12 Temmuz 2019 tarih ve 30829 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Sıfır Atık Yönetmeliği’nce Sıfır Atık Yönetim Sistemi’ni kuran MESKİ, yeni faaliyete giren Limonlu-Kumkuyu Atıksu Arıtma Tesisi için de gerekli yükümlülükleri tamamlayarak ‘Sıfır Atık Belgesi’ almaya hak kazandı. Böylelikle MESKİ’nin sahip olduğu sıfır atık belge sayısı 17’ye yükseldi.

MESKİ, atık konusunda çalışanlarını bilgilendirmeye devam ediyor

Atık yönetimi faaliyetlerini en etkin şekilde sürdüren MESKİ Genel Müdürlüğü, israfın her alanda önlenmesini, kaynakların daha verimli kullanılmasını, atıkların kaynağında özelliklerine göre ayrıştırılmasını, geri dönüştürülmesini, geri kazanımını ve bertaraf edilmesini kapsayan sıfır atık yönetim sistemini benimsemeye devam ediyor.

Atıkların çevre ve insan sağlığına zarar vermeden Sıfır Atık Yönetmeliği’ne uygun olarak geri dönüşümüne öncelik veren MESKİ, ilgili yönetmelik kapsamında atıkların kaynağında özelliklerine göre ayrıştırılması, geri dönüştürülmesi, geri kazanımı ve bertaraf edilmesi hakkında çalışanlarını bilgilendirmeye devam ediyor. Sıfır Atık Yönetim Sistemi planlayarak organize olmaya devam eden MESKİ, bu çalışmalarının başarısını sıfır atık belgeleri ile taçlandırıyor.

 
 


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    Bu Habere Hen?z Yorum Yap?lmam??..!


 
   






 
       
 
  FLAŞ HABER

  YAZARLAR
 
 
  HAVA DURUMU
 
..
 











 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


       
 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MAGAZİN HABERLERİ MÜZİK HABERLERİ RADYO HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
turkiyelife.com.tr © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA