13:05  23 NISAN’ı DOYASıYA KUTLADıLAR.  12:48  AKSIYON DIZISI “ARJEN”E GÖRKEMLI GALA!   19:42  İREM TUNALI BU KEZ GÜLDÜRECEK  19:32  "BODRUM SEFERI" FILMININ BASıN TOPLANTıSı YAPıLDı  22:46  LÜFER MEVSİMİ RAFLARDA  23:02  ÜNLÜ ŞARKıCı SERAP SONKUR HAYATıNı KAYBETTI  00:21  CIHANGIR CEYHAN’ıN BAŞROLÜNDE OLDUĞU “DENGELER: BIRI OLMAK” ÇOK YAKıNDA GAİN’DE  01:10  MUHTAR ADAYı EVLA ÇALıŞKANLıĞıYLA HALKıN TAKDIRINI KAZANıYOR  14:12  GÖKTÜRK GÜNGÖR KİMDİR?  00:02  GÜZEL OYUNCU MELİKE AKDAĞ  21:19  EYLÜL AKDAĞ’IN SON OYNADIĞI FİLMİ SİNEMAYA GİRİYOR  12:02  BAŞKAN KADİR BIYIK’TAN SİNEMAYA BÜYÜK DESTEK  11:53  ASAF SİNEMA FİLMİNİN ÇEKİMLERİNE ESKİŞEHİR’DE START VERİLDİ  11:46  OT DERGİ & MART 2024  23:32  ZEYNEP GÜNEŞ BAŞARILI OYUNCULUĞUYLA TAM NOT ALDI  23:17  BABA & KIZ AYNI REKLAM FİLMİNDE  22:32  USTA OYUNCU METİN YILDIRIM REKLAM FİLMİNDE  22:30  ECE BAYKAL USTA OYUNCULUĞUYLA TAM NOT ALDI  22:27  USTA OYUNCU VAHDET ÇAKAR’DAN YENİ REKLAM FİLMİ  14:51  AYŞEGÜL ASAR 
 
MERSİN ŞEHİR TİYATROSU, ŞAİR VE ÇEVİRMEN CEVAT ÇAPAN’I AĞIRLADI

Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü kapsamında Prof. Dr. Cevat Çapan’ı Nevid Kodallı Oda Tiyatrosu’nda düzenlediği söyleşide ağırladı.

 

Cevat Çapan, deneyimlerini Şehir Tiyatrosu ekibiyle paylaştı

Mersin Şehir Tiyatrosu’nun tiyatro oyuncularının dinleyici olarak yer aldığı söyleşiye şair ve çevirmen Cevat Çapan, eşi Gönül Sipahi Çapan ile birlikte katıldı. Mersin Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Murat Atak’ın ev sahipliğinde gerçekleşen söyleşiyi Şehir Tiyatrosu ekibi dikkatle izledi. Atak, söyleşi öncesi Nevid Kodallı Oda Tiyatrosu’ndaki değişimi ve Mersin Şehir Tiyatrosu’nun tarihi ile yeniden yapılanma sürecini anlattı.

“1945’ten bu yana iyi bir tiyatro seyircisi olduğumu düşünüyorum”

Söyleşide 1945’ten bu yana iyi bir tiyatro seyircisi olduğunu söyleyen Cevat Çapan, o yıllarda Shakespeare oyunlarının gündemde olduğunu vurguladı. Öğrenim gördüğü Robert Koleji’nde de bir tiyatro geleneği olduğunu anlatan Çapan, o dönem oynadığı bir oyunda ilk perde ile ikinci perdeyi karıştırdıklarını söyleyince salon kahkahaya boğuldu. Zamanla yaşadığı oyunculuk deneyimleri için ‘oyunculuk çok tehlikeli’ ifadesine yer veren Çapan, sürecin kendisini seyirciliğe sürüklediğini kaydetti. Tiyatroya duyduğu tutkunun İngiltere’de yaşadığı yıllarda katlanarak arttığını da vurgulayan Çapan, “Kendini cennette bulmuş gibi hissediyor insan" dedi.

“Tiyatrocu arkadaşlarla buluştuğum için çok mutluyum”

Söyleşi öncesi konuşan Çapan, Mersin’e Melemez Şenliği için geldiğini belirterek, “Yarı Giritli olduğumu öğrendikleri için beni de davet ettiler. O vesileyle geldik. Daha çok Mersin’de bir etkinliğe geliyorum diye yola çıktım. Bunu son dakika öğrendim. Birden kendimizi 1890’ların sonunda gelmiş olan Giritlilerin iskan edildiği bir köyde buldum” dedi.

Mersin ziyaretinde Şehir Tiyatrosu ekibiyle de bir araya gelmekten mutluluk duyduğunu belirten Çapan, “Gelirken ayrıca Mersin’de Şehir Tiyatrosu’nun olduğunu duyunca, yaptığım çeviri ve oyunları da götüreyim dedim. Kısmetsiz bir çevirmen ve tiyatrocu olarak hiç olmazsa orada belki ilgilenirler dedim. Sonra son dakika işgüzarlık etme, boşuna ağırlık olur dedim. Bıraktım. Ama tesadüfen geçen akşam Murat Bey’le karşılaştık. Birdenbire bir araya geldik. Mersin çok güzel. Bu 5’inci gelişim sanırım. Ayrıca tiyatrocu arkadaşlarla buluştuğum için çok mutluyum” diye konuştu.

 
 


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    Bu Habere Hen?z Yorum Yap?lmam??..!


 
   






 
       
 
  FLAŞ HABER

  YAZARLAR
 
 
  HAVA DURUMU
 
..
 











 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


       
 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MAGAZİN HABERLERİ MÜZİK HABERLERİ RADYO HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
turkiyelife.com.tr © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA