13:05  23 NISAN’ı DOYASıYA KUTLADıLAR.  12:48  AKSIYON DIZISI “ARJEN”E GÖRKEMLI GALA!   19:42  İREM TUNALI BU KEZ GÜLDÜRECEK  19:32  "BODRUM SEFERI" FILMININ BASıN TOPLANTıSı YAPıLDı  22:46  LÜFER MEVSİMİ RAFLARDA  23:02  ÜNLÜ ŞARKıCı SERAP SONKUR HAYATıNı KAYBETTI  00:21  CIHANGIR CEYHAN’ıN BAŞROLÜNDE OLDUĞU “DENGELER: BIRI OLMAK” ÇOK YAKıNDA GAİN’DE  01:10  MUHTAR ADAYı EVLA ÇALıŞKANLıĞıYLA HALKıN TAKDIRINI KAZANıYOR  14:12  GÖKTÜRK GÜNGÖR KİMDİR?  00:02  GÜZEL OYUNCU MELİKE AKDAĞ  21:19  EYLÜL AKDAĞ’IN SON OYNADIĞI FİLMİ SİNEMAYA GİRİYOR  12:02  BAŞKAN KADİR BIYIK’TAN SİNEMAYA BÜYÜK DESTEK  11:53  ASAF SİNEMA FİLMİNİN ÇEKİMLERİNE ESKİŞEHİR’DE START VERİLDİ  11:46  OT DERGİ & MART 2024  23:32  ZEYNEP GÜNEŞ BAŞARILI OYUNCULUĞUYLA TAM NOT ALDI  23:17  BABA & KIZ AYNI REKLAM FİLMİNDE  22:32  USTA OYUNCU METİN YILDIRIM REKLAM FİLMİNDE  22:30  ECE BAYKAL USTA OYUNCULUĞUYLA TAM NOT ALDI  22:27  USTA OYUNCU VAHDET ÇAKAR’DAN YENİ REKLAM FİLMİ  14:51  AYŞEGÜL ASAR 
 
MESKİ, SCADA MERKEZİ İLE SUYA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYOR

Yatırımlarına ara vermeden devam eden MESKİ, SCADA Merkezi’yle 1 yılda 2 bin 400 adet yüzeye çıkmayan arızayı akustik cihazlarla tespit ederek, 461 bin 484 metreküp su tasarrufu sağladı.

 

Sudaki arıza oranlarını % 60’lara kadar düşüren MESKİ’nin çalışmaları sayesinde bir damla suyun bile ziyan olmasının önüne geçiliyor.

SCADA’ya 54 adet RTU ve 7 adet yeni DMA sistemi entegre edildi

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in öncülüğünde çalışmalarına devam eden MESKİ, SCADA sistemi sayesinde kayıp-kaçak oranlarını minimum seviyeye indirerek, bir damla suyun bile ziyan olmasının önüne geçiyor. Kapsama alanı genişletilen SCADA Merkezi’ne; 54 adet RTU ve 7 adet yeni DMA sistemi entegre edildi. Böylelikle daha fazla kontrol alanına sahip olan SCADA sisteminde kayıp-kaçakların tespit edilme oranı da arttı. Kurulan pilot alt izole ölçüm istasyonu (DMA) sayesinde sadece bir bölge üzerinde 1 yılda 461 bin 484 metreküp su tasarruf sağlandı. DMA bölgeleri sayesinde arıza sayılarında % 60 oranında düşüşler meydana geldi.

RTU kurulumu ile Mersin’in en uzak ilçe ve köylerindeki depoların ve şebeke hatlarının tüm bilgilerini izleyen ve kontrol eden MESKİ ekipleri, sistemden gelen uyarı ve ikazları anında arıza ve sızıntı ekiplerine haber veriyor. Ekipler tespit edilen bölgeye hızlıca giderek arızaya ve sızıntıya anında müdahale ederek, yaşanan problemi en kısa sürede çözüme kavuşturuyor. Böylelikle, hem iş gücü hem de maliyet açısından ciddi bir kazanç sağlanıyor.

 
 


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    Bu Habere Hen?z Yorum Yap?lmam??..!


 
   






 
       
 
  FLAŞ HABER

  YAZARLAR
 
 
  HAVA DURUMU
 
..
 











 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


       
 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MAGAZİN HABERLERİ MÜZİK HABERLERİ RADYO HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
turkiyelife.com.tr © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA