14:12  GÖKTÜRK GÜNGÖR KİMDİR?  00:02  GÜZEL OYUNCU MELİKE AKDAĞ  21:19  EYLÜL AKDAĞ’IN SON OYNADIĞI FİLMİ SİNEMAYA GİRİYOR  12:02  BAŞKAN KADİR BIYIK’TAN SİNEMAYA BÜYÜK DESTEK  11:53  ASAF SİNEMA FİLMİNİN ÇEKİMLERİNE ESKİŞEHİR’DE START VERİLDİ  11:46  OT DERGİ & MART 2024  23:32  ZEYNEP GÜNEŞ BAŞARILI OYUNCULUĞUYLA TAM NOT ALDI  23:17  BABA & KIZ AYNI REKLAM FİLMİNDE  22:32  USTA OYUNCU METİN YILDIRIM REKLAM FİLMİNDE  22:30  ECE BAYKAL USTA OYUNCULUĞUYLA TAM NOT ALDI  22:27  USTA OYUNCU VAHDET ÇAKAR’DAN YENİ REKLAM FİLMİ  14:51  AYŞEGÜL ASAR  14:48  MUSTAFA HEPER  13:03  GÜZEL OYUNCU AYŞEGÜL ASAR YENİ FİLMİYLE ÇOK İDDİALI  12:56  MUSTAFA HEPER REKLAM FİLMİYLE YENİDEN GÜNDEMDE  23:20  KADİR GÜLTEKİN ÇOK YAKINDA REKLAM FİLMİ İLE SİZLERLE  23:09  GÜLŞAH YAPRAKÇI REKLAM FİLMİNDE  22:57  MİTHAT KAHRAMAN OYUNCULUĞUYLA YÖNETMENİNDEN TAM NOT ALDI  22:52  KEREM İÇYER BAŞARILI OYUNCULUĞUYLA TAM NOT ALDI  22:24  ERCAN ÖZKAYA REKLAM FİLMİNDE 
 
BİSİKLETSEVERLER 30 KİLOMETRELİK SÜRÜŞ YAPTI

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde TÜBİDEF’in iş birliğiyle gerçekleştirilen ve 2 gün süren “EuroVelo Avrupa Bisiklet Rotaları Ağı Bisiklet Stratejileri ve Saha Çalışması” programı tamamlandı.

 

Programın ilk gününde Avrupa Bisiklet Rotaları Ağı tanıtımı, turizm ve ekonomik boyutu, bisiklet stratejileri ve uluslararası kampanyalar, EuroVelo sürecinin aktörleri, bisiklet stratejileri ve uluslararası ağlar gibi önemli konu başlıkları, konunun uzmanları tarafından ele alındı. Programın 2. gününde ise bisikletseverler 30 kilometrelik bisiklet sürüşü gerçekleştirerek hem incelemelerde bulundu, hem de tarihi yerleri gezdi.

Mersin’de pedallar çevrildi

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer öncülüğünde bisiklet yollarıyla donatılan ve bisiklet kenti olması için önemli adımlar atılan Mersin’de “EuroVelo Avrupa Bisiklet Rotaları Ağı Bisiklet Stratejileri ve Saha Çalışması” programının ilk gününde Avrupa Bisiklet Rotaları Ağı’nın turizm ve ekonomik boyutu, konunun uzmanları tarafından ele alındı. Programın 2. gününde ise bisikletseverler 30 kilometrelik bisiklet sürüşü gerçekleştirdi. Hilton’dan başlayıp Pompeiopolis antik kentine kadar pedal çeviren katılımcılar yol boyunca konuşlandırılan bisiklet donanımlarını da inceledi.

“Mersin Büyükşehir Belediyesi bisiklet turizmi ile yeni bir ufuk açmak istiyor”

Tüm Bisiklet Dernekleri Federasyonu Başkan Yardımcısı Ahmet Salih Özenir, çok başarılı bir salon çalışması gerçekleştirdiklerini, birçok konuda uzmanlar tarafından bilgilendirildiklerini ifade ederek şöyle devam etti:

“Dün çok başarılı, verimli bir salon çalışması yaptık. Bu konuda uzman olan EuroVelo koordinatörü olan iki arkadaşımız bize bisiklet turizmini anlattılar. Bunun geleceğinden, katacağı değerlerden, yapılması gereken şeylerden ve stratejik hamlelerden bahsettiler. Mersin Büyükşehir Belediyesi bisiklet turizmi ile yeni bir ufuk açmak istiyor ve bunun ilk hamlesi olarak biz bu çalışmayı yaptık. Bugün de saha çalışmasını gerçekleştiriyoruz. Çünkü Mersin Büyükşehir Belediyesi, yakın dönemde Türkiye'ye örnek olacak bisiklet hamlesi gerçekleştiriyor. Şu anda 91 kilometrelik bir bisiklet ağına sahip oldu. Onlarca bisiklet park yeri yaptı. Otobüsleriyle bisiklet taşıyor. Türkiye'de ilk defa mobil uygulamayla otobüsleri takip edebiliyor bisikletliler. Tamir üniteleri ve Bisiklet Kafe'leri gerçekleştirdi. Bunları da tanıtmak istiyor. Bisiklet turizminin hizmetine sunmak istiyor. Bilinirliğini arttırmak istiyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin bu yaptığı çabalarda bunun bir alt yapısını gördük. Turizme yönelik çalışmalarını gördük ve bunu federasyon olarak destekliyoruz. Ümit ediyoruz ki bu yapılmış olan çalışmalar öncelikle yerel kullanıcılara hizmet edecektir. Ama orta ve uzun vadede Avrupalı gezginlere hitap edecektir ki, bu çok büyük bir katma değeri olan turizm ağıdır. Mersin'in de bu pastadan olabildiğince payını almasını istiyoruz.”

“Mersin güzel bir şehir, bisiklet yolu Mersin’in incisi gibi olmuş”

Enerji Verimliliği ve Çevre Koruma Derneği Yönetim Kurulu üyesi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nde Öğretim Görevlisi Adnan Cangır, Avrupa Bisiklet Rotaları Ağı'nın ülkedeki ulusal temsilciliğini yürüttüklerini belirterek, ulaşım piramidinin üstlerinde bisikletli ulaşımın olduğunu söyledi. Cangır, Mersin Büyükşehir’in daveti üzerine Mersin’e geldiklerini ve çok verimli 2 gün geçirdiklerini ifade ederek, “Yerel yönetimler, karar vericiler kafalarında belli bir şablon oturtmuşlar. Sanırım sabırlı adımlarla çözüme doğru ilerleyeceğiz. Bazı yerel yöneticilerde şunu görüyorum ben; yani eğer siz altyapıyı sunarsanız vatandaşın ulaşım davranışlarını değiştirebiliyorsunuz. Mersin’deki gözlemlediğimiz, deneyimlediğimiz 91 kilometre bisiklet yolu da bunun bir örneği. Eğer ulaşımınızı buna göre planlarsanız bu değişimi sağlıyorsunuz. Başkanımız da burada bunu başarmış. Ve önümüzdeki süreçte bisiklet yollarının 200 kilometreyi aşacağı da planlanmış. Çok doğru kararlar. Bence başarılı uygulamalar olmuş. Başkanı tebrik ediyorum. Zaten bizimle de bu çalışmayı yapma isteği, vizyonunun da göstergesi sanırım. Mersin güzel bir şehir. Bisiklet yolları Mersin'in incisi gibi olmuş” dedi.

“EuroVelo’nun ekonomik değerini anlattık”

TÜBİDEF Uluslararası Projeler Koordinatörü, ENVERÇEVKO Başkanı Feridun Ekmekci saha çalışması hakkında bilgi vererek, “Yollarımız güzel, düz alanda, yokuşsuz, 20-25 kilometreye kadar pedal çevirdik, kent içinde ulaşım amaçlı belki bir miktar daha teşvik gerekebilir, Belediye eliyle yapılan bir teşvik gerekebilir. Ayakta tutmak önemli. Yapıldıktan sonra bunların ayakta tutulması için de rutin bakımların, çalışmaların yapılması gerekir. Şimdilik sıkıntımız yok, ama Mersin'den Bisiklet Dostu İşveren ve Avrupa Belediye Bisiklet Ağı’na katılımı vurguladık. Umarız ilerde bunlar da şekillenir” ifadelerini kullandı.

“Harika bir çalışma olmuş”

Tarsus Kent Konseyi Bisiklet Topluluğu üyesi Zekiye Okçu, “Çok güzel bir çalışma yapmışlar. Dün toplantıya katıldık. Bisiklet ağının kesintisiz olarak yurtdışı bağlantısıyla ilgili bir programdı. Çok verimli geçti. Bugün de Mersin içindeki bisiklet yollarının tanıtımı yapılıyor. Daha önce ben gelmiştim ama sadece Mersin'de sahil kenarında bisiklet yolları olduğunu görmüştüm. Çok genişletilmiş, daha büyük kapsamda yapılmış. Harika, çok mutlu olduk. Emeği geçen herkesi kutluyorum. Harika bir çalışma olmuş, devamını diliyoruz” diye konuştu.

Mersin Zirve Bisiklet Kulübü üyesi İlke Çamurtay ise, “Mersin'in bisikletle ilgili gelişimini uzun yıllar içerisinde gözlemleme şansım oldu. Bu son 2 günlük etkinlikte de çok daha mutlu olduk, bilmediğimiz, uzak kaldığımız bazı konuları öğrenme şansımız oldu değerli akademisyen hocalarımızdan. Mersin'e bisiklet anlamında değer veren, katkı sunan, özellikle Ahmet Salih Özenir’e ve Büyükşehir Belediye Başkanımıza da teşekkür ediyorum. Bugün şöyle kısa bir Mersin turu yaptık. Mersin'in bisiklet yollarını ve bisiklet yolları üzerindeki teknik destek sağlayan bölümleri inceledik. KentBis hakkında biraz bilgi aldık. Tarihi yerleri misafirlerimize tanıttık” dedi.  

 
 


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    Bu Habere Hen?z Yorum Yap?lmam??..!


 
   






 
       
 
  FLAŞ HABER

  YAZARLAR
 
 
  HAVA DURUMU
 
..
 











 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


       
 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MAGAZİN HABERLERİ MÜZİK HABERLERİ RADYO HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
turkiyelife.com.tr © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA