19:42  İREM TUNALI BU KEZ GÜLDÜRECEK  19:32  "BODRUM SEFERI" FILMININ BASıN TOPLANTıSı YAPıLDı  22:46  LÜFER MEVSİMİ RAFLARDA  23:02  ÜNLÜ ŞARKıCı SERAP SONKUR HAYATıNı KAYBETTI  00:21  CIHANGIR CEYHAN’ıN BAŞROLÜNDE OLDUĞU “DENGELER: BIRI OLMAK” ÇOK YAKıNDA GAİN’DE  01:10  MUHTAR ADAYı EVLA ÇALıŞKANLıĞıYLA HALKıN TAKDIRINI KAZANıYOR  14:12  GÖKTÜRK GÜNGÖR KİMDİR?  00:02  GÜZEL OYUNCU MELİKE AKDAĞ  21:19  EYLÜL AKDAĞ’IN SON OYNADIĞI FİLMİ SİNEMAYA GİRİYOR  12:02  BAŞKAN KADİR BIYIK’TAN SİNEMAYA BÜYÜK DESTEK  11:53  ASAF SİNEMA FİLMİNİN ÇEKİMLERİNE ESKİŞEHİR’DE START VERİLDİ  11:46  OT DERGİ & MART 2024  23:32  ZEYNEP GÜNEŞ BAŞARILI OYUNCULUĞUYLA TAM NOT ALDI  23:17  BABA & KIZ AYNI REKLAM FİLMİNDE  22:32  USTA OYUNCU METİN YILDIRIM REKLAM FİLMİNDE  22:30  ECE BAYKAL USTA OYUNCULUĞUYLA TAM NOT ALDI  22:27  USTA OYUNCU VAHDET ÇAKAR’DAN YENİ REKLAM FİLMİ  14:51  AYŞEGÜL ASAR  14:48  MUSTAFA HEPER  13:03  GÜZEL OYUNCU AYŞEGÜL ASAR YENİ FİLMİYLE ÇOK İDDİALI 
 
Nasıl Şarkı Sözü Yazılır

Şarkı Sözü Yazmak isteyenler DİKKAT

 

Şarkı sözü yazmak, her babayiğidin harcı değil. Fakat gözüktüğü kadar da imkansız değil! Öncelikle belirtelim, her şarkı sözlü olacak diye bir şart yok. Bir duyguyu veya düşünceyi aktarmanın sayısız yolu var. İyi bir virtüöz, hislerini anlatmak için enstrümanından başka bir şeye ihtiyaç duymayabilir.

Hatta iyi bir virtüöz olmanıza bile gerek yok, çok temel bir müzik bilgisi ve güzel bir ev stüdyosu ile, sözsüz müzik eserleri üretip insanların kalbine dokunabilirsiniz.

Fakat gerçekçi olalım, insan kimi zaman güzel gitar soloları atmak yerine, bir hikaye anlatmak istiyor. Bu noktada, devreye şarkı sözleri giriyor. “Güzel şarkı sözü nasıl yazılır?”, “Şarkı sözü yazmaya nereden başlanır?” gibi sorular aklınızı kurcalıyorsa okumaya devam edin. musiconline olarak birkaç önerimiz var.

Zihninizi Boşaltın Hızlı bir hayat yaşıyoruz, her yerden bir problem veya düşünce fırlıyor ve dingin bir zihin yakalamak düşündüğümüzden daha zor olabiliyor. İyi bir şarkı sözü yazarı olmak için, neyi anlatmak istediğinizi bilmeniz gerekiyor. Aklınızdaki tüm düşüncelerin aynı anda konuşmasına izin verirseniz, bunu sağlamanız oldukça zor olacaktır.

Bunun yerine önce hepsini susturmalı ve sonrasında hangisinin konuşacağına siz karar vermelisiniz. Bunu sağlamak için nefes egzersizleri, farklı meditasyon teknikleri veya kendinize has rutinler uygulayabilirsiniz.

Gözlemlerinizi Not Edin Yaratıcı süreç, oldukça bireysel bir mesele ve herkes için farklı çalışıyor. Kimisi kendi içine kapanıp, düşüncelerine odaklanarak motive olurken kimisi için dünyayı izlemek, etrafı gözlemlemek daha üretken olabilir.

Eğer ikinci kategoride yer aldığınızı düşünüyorsanız, sadece gözlem yapmakla kalmayın - bunları bir yere not edin! Bu özlü sözü araya sıkıştırmadan geçmeyelim: Söz uçar yazı kalır. Kağıt ve Kalemi Yabana Atmayın Artık hayat sadece analog değil.

Teknolojik devrim sadece elektronik müzik yapmayı veya müzik dağıtımını kolay kılmadı, hayatı deneyimleme şeklimizi değiştirdi. Bunların hepsini kabul ediyoruz ve müteşekkiriz. Artık birçok iş daha kolay.

Yine de insan beyni, fiziksel deneyimden tamamen kopmuş değil. Hikayenizi bilgisayarda yazmaya çalışırken bir noktada takılırsanız - kağıt ve kalemin gücünü yabana atmayın. Elektronik ne varsa uzaklaşın, en sevdiğiniz defteri alın ve düşüncelerinizi anlatın. Şarkı sözü yazmak bazen düşündüğünüzden daha basit olabilir.

Bol Bol Şiir Okuyun Şiir okumak için iflah olmaz bir romantik olmanıza gerek yok. Bunu tekniğinizi geliştirmek üzere yapmanız gereken bir egzersiz olarak düşünebilirsiniz. Neticede şarkılar, doğru zamanda doğru enstrümanlar ve notalar ile zenginleştirilmiş birer şiir. Şarkılarınızı hangi dilde yazmak istiyorsanız, o dilin önde gelen temsilcilerini araştırın.

Her dilin klasik ve modern şiiri temsil eden sanatçıları olur. Onlardan esinlenin, faydalanın ve zaman içinde kendi tarzınızı oluşturun. İşte bu kadar! Belki her dinleyeni büyüleyecek dizeler vermedik, fakat bu dizeleri yazmanızı sağlayabilecek bazı tavsiyeler paylaştık ;) “Güfte tamam, peki beste?” derseniz, onun için de tavsiyelerimiz, hatta tavsiyeden daha iyisi, bir teklifimiz var! bilgisayarınız ve internet bağlantınız olduğu sürece, istediğiniz yerden istediğiniz zaman online müzik derslerinden faydalanabilir ve beste yapmayı öğrenebilirsiniz.

Dünyanın en güzel şarkısını yazmak için önünüzde hiçbir engel yok!

 

haber kaynağı -musiconline

 
 


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    Bu Habere Hen?z Yorum Yap?lmam??..!


 
   






 
       
 
  FLAŞ HABER

  YAZARLAR
 
 
  HAVA DURUMU
 
..
 











 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


       
 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MAGAZİN HABERLERİ MÜZİK HABERLERİ RADYO HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
turkiyelife.com.tr © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA