14:12  GÖKTÜRK GÜNGÖR KİMDİR?  00:02  GÜZEL OYUNCU MELİKE AKDAĞ  21:19  EYLÜL AKDAĞ’IN SON OYNADIĞI FİLMİ SİNEMAYA GİRİYOR  12:02  BAŞKAN KADİR BIYIK’TAN SİNEMAYA BÜYÜK DESTEK  11:53  ASAF SİNEMA FİLMİNİN ÇEKİMLERİNE ESKİŞEHİR’DE START VERİLDİ  11:46  OT DERGİ & MART 2024  23:32  ZEYNEP GÜNEŞ BAŞARILI OYUNCULUĞUYLA TAM NOT ALDI  23:17  BABA & KIZ AYNI REKLAM FİLMİNDE  22:32  USTA OYUNCU METİN YILDIRIM REKLAM FİLMİNDE  22:30  ECE BAYKAL USTA OYUNCULUĞUYLA TAM NOT ALDI  22:27  USTA OYUNCU VAHDET ÇAKAR’DAN YENİ REKLAM FİLMİ  14:51  AYŞEGÜL ASAR  14:48  MUSTAFA HEPER  13:03  GÜZEL OYUNCU AYŞEGÜL ASAR YENİ FİLMİYLE ÇOK İDDİALI  12:56  MUSTAFA HEPER REKLAM FİLMİYLE YENİDEN GÜNDEMDE  23:20  KADİR GÜLTEKİN ÇOK YAKINDA REKLAM FİLMİ İLE SİZLERLE  23:09  GÜLŞAH YAPRAKÇI REKLAM FİLMİNDE  22:57  MİTHAT KAHRAMAN OYUNCULUĞUYLA YÖNETMENİNDEN TAM NOT ALDI  22:52  KEREM İÇYER BAŞARILI OYUNCULUĞUYLA TAM NOT ALDI  22:24  ERCAN ÖZKAYA REKLAM FİLMİNDE 
 
İşte Tarık Akan’ın ölüm nedeni

 

İşte Tarık Akan'ın ölüm nedeni

Yeşilçam'ın usta ismi Tarık Akan bu sabah yaşamını yitirdi. Acı haberi alan ünlü isimler üzüntülerini canlı yayında ifade etti...

 

 

 

Türk sinemasının efsane isimlerinden Tarık Akan'ın ölüm haberinin ardından, ünlü oyuncunun yakın arkadaşlarından Müjdat Gezen, Akan ile uzun yıllar süren dostluklarını CNNTürk ekranlarında anlattı. Gezen, "Hepimizin başı sağolsun. 3 gün evvel hayat arkadaşı Acun Günay ile konuştum. Yoğun bakımda olduğunu söyledi. Doktorlarla konuştum, 'boşuna gelmeyin' dediler, yanına almıyorlardı zaten. Tarık bizim yalnız meslektaşımız değildi. Dost olarak, arkadaş olarak çok başka bir insandı"

ÖLÜM NEDENİ AKCİĞER DEĞİL KARACİĞER KANSERİ'

 

Tarık Akan'ın ölüm nedenine ilişkin bilgi veren Müjdat Gezen, "Çok dirençli bir insandı. Akciğer kanserinden değil, maalesef karaciğere sıçramıştı. Akciğeri hemen hemen kurutmaya yakın, halletmişlerdi ama karaciğere sıçramıştı. Karaciğer kanserinden kaybettik. Son zamanlarda o aslanlar gibi 1.90'lık adam erimişti maalesef. Acun da kendisi de hastalığından söz edilmesini istemiyordu. Biz de kimseye söz etmedik uzun bir süre. Onun hakkında di'li geçmiş olarak konuşmak öyle gücüme gidiyor ki anlatamam... Eleştirdiğim tek yanı günde 4 paket sigara içmesi. Belki bu bir mesaj olsun, insanlar bu mikrop parçasını, sigarayı içmesinler artık. 'Sigara içmiyorsun, yiyorsun' diyordum. Günde 80 sigara ne demek!"

'ASIL MESLEĞİ CANKURTARANLIKTI'

 

'Valla 3-4 gündür çok acılıyım. Çok eskiden tanıdığım, çok sevdiğim bir dostumdu. Tarık'ı sanatçı yönüyle konuşmayacağım. Artık o bilinen bir sanatçıdır. Tarık'ın ilk mesleği cankurtaranlıktı. Bu mesleği seçen bir adamın iyi inceleyip hayatına bakmak lazım. Başkasının canını kurtarmayı kendine meslek ediniyor. O kadar önemli bir şeydir bu. Almanya'ya turneye gittik 1-2 defa. Dönüşünde yan yana oturduk. Tutuklayacaklardı onu Almanya'da bir konuşma yaptı diye. 12 Eylül dönemiydi. Sonra benim eve getirdik bavulunu. Konuştuk evde sonra da tutuklandı yattı bir süre. Yazlık Bodrum'da evi vardı. Yanındaki otelde kalırdık. Balıklar tutar getirirdi bu gece bu balığı yiyoruz. Yani Tarık'ın insan yönünü anlatmaya kalkarsanız, kazandığı paralarla okul açan bir adamdı. Tarık'la olan dostluğumuz çok başkaydı. 2 gün önce Türkan Şoray aradı beni; 'Bu Tarık'ın durumu ne dedi. Ben konuşmak istiyorum, konuşamıyorum' dedi. Ben de konuşamazsın, çünkü acilde dedim. Başladı ağlamaya. Tarık'ı sevmeyene ben pek rastlamadım. Sevmeyen ise kafasını yastığa koysun, neden sevmediğini düşünsün. Her insan her insanı sevmek zorunda değil ama Tarık'ı sevmemek imkansız.'

Hale Soygazi: 'Çok fenayım'

 

 

Sanatçı Tarık Akan'ın ölümü sinema dünyasını yasa boğdu. Usta oyuncunun ölümü ardından canlı yayına bağlanan Hale Soygazi, "Söyleyecek bir şey bulamıyorum çok çok fenayım" dedi.
-
Akan'ın ölümünü bağlandığı canlı yayın esnasında öğrenen sanatçı Hale Soygazi, şöyle konuştu:
-
O kadar beklenmedik bir şey ki. Çok iyi bir arkadaşımdı en güzel filmleri birlikte yaptık, birden bire oldu. Hiç beklemediğim bir şeydi, söyleyecek bir şey bulamıyorum çok çok fenayım. Telefonda görüşüyorduk. Çok takdir ettiğim çok farklı bir oyuncuydu.
-

Şerif Sezer:' Şok oldum bu sabah...'

 

Birlikte birçok filmde rol alan Şerif Sezer: 'Ben iyiyim demişti. Hastaneye gidip geldiğini biliyordum. Çok üzgünüm hiç beklemiyordum. Bütün Türkiye'nin, herkesin çok sevdiği biriydi. Şu an konuşamıyorum. Onunla iki filmde oynadık. 'Yol' gibi.. Orası çok soğuktu, çok severek çalışıyorduk. Tarık'la ben çok asılıyorduk filmde, çok iyi bir şey yaptığımızı biliyorduk. Sonra çocuklarımızla birlikte 'Deli Deli Olma'da oynadık birlikte. Çok iyi arkadaşımdı, dostumdu. Epeydir görmüyordum onu. Ama hasta olduğunu duyduğumda konuştuk, beni tersledi, 'Yok öyle bir şey nereden duydun' dedi. 'İyiyim ben, sonuçlarım temiz çıktı' dedi. Haberlerini alıyordum ama bunu beklemiyordum tabii. Şok oldum bu sabah...
-

Ahmet Hakan: 'Şahidiz. Allah rahmet etsin'

 

"FETÖ'nün egemen olduğu günlerde herkes susarken ve korkarken Tarık Akan işte böyle direnişe geçmesini bilmişti. Şahidiz. Allah rahmet etsin."

Perihan Savaş: Çok özel bir insandı

 

Haberi sizden öğrendim. O kadar kötüyüm ki. Çok şeyler paylaştık. Duruşuyla hayata bakışıyla çok özel bir insandı. Çalışırken çok neşeli bir insandı. Sette herkesi güldüren çok keyifli bir adamdı. Kendisiyle çok şeyler düzelsin diye uğraştık.
 

Arif Keskiner: Emek ve özgürlük için mücadele etti

 

 
Yapımcı Arif Keskiner de Türkiye'nin çok kıymetli bir sanatçısını kaybettiğini söyledi. Keskiner "Tarık Akan Türk sineması için önemli bir insandı. Emekten, özgürlükten yana mücadele etti. Birlikte 'Maden' filmini yapmıştık. Yakın bir arkadaşımdı. İyi bir Atatürkçü'ydü." dedi.
 

Nebil Özgentürk: Çok erken kaybettik

 

 
CNN Türk'e konuşan yapımcı Nebil Özgentürk ise şunları söyledi: Tarık abi gece 01.00 sularında vefat etti. Büyük bir aktördü, çok erken kaybettik. Ülke meselelerini konuşurdu. Ülkesine bağlı insan karakteri. Sulusepken şeylerle ilgilenmeyen ülkesinden sorunlara kendini vakfetmiş bir kişi. Nazım Hikmet Vakfı'nın ikinci başkanı. Atatürk'e dair en küçük eleştireye tahammülü yoktu. Darbelerin mağdurudur ayrıca. Çok üzülüyoruz. Sinema Tarık Akan'ı asla unutmayacak ve çok arayacak.
 

Nuri Alço

 

Aradım kendisini 'iyim eve çıktım, hastaneden' dedi. Bugün böyle bir haber alınca inanamadım. İlk uçakla İstanbul'a geleceğim. Bir sürü filmimiz var kendisiyle. Festivaller için sözleşmiştik, iyileşince birlikte festivale gidecektik. Çok fazla anımız var. Türk sineması için Tarık Akan çok büyük bir kayıp nasıl oldu birden bire hiç aklım almıyor. Hepimizin başı sağ olsun.
 

Kadir İnanır

 

"Çektiğim acıyı sizlere anlatmak istiyorum. İyi bir sinemacıydı. Çevresinde sevilen bir insan! Tedavisi süresince kendisiyle görüştüm. Sevenlerine baş sağlığı diliyorum. Hepimiz bu dünyadan göçüp gideceğiz. "

Hülya Koçyiğit

 

Çok onurlu, çok hassas, çok duygusal bir insandı. Onu sevenlerin hasta olmasını bu nedenle istemedi. Konuştuğumda sesi çok yorgundu. Umutlu konuşmuştuk ama maalesef karaciğerine metastaz yaptığını öğrenmiştim. Yeşilçam'a girdiği günlerde pırıl pırıl, yakışıklı bir gençti. Çok güçlü bir aktör oldu, çok önemli ödüller aldı. Hayatı boyunca hep inandığı işleri yapmak için çırpındı. Çok önemli filmleri hayata geçirmek istedi. Onu çok seviyorum. Filmleriyle Türk Halkı onu sonsuza kadar yaşatacak.

Filiz Akın

 

"Almanya'dayım. Şu an öğrendim, ve resmen bakakaldım. Hiç ihtimal vermiyorum, o savaşçıdır! Tedavi süresinde kendini göstermek istemedi ama kısa zamanda sağlığına kavuşacaktır diye düşünürken... Bu habere hala inanamıyorum. O sadece en önemli festivallerde ödül kazanmış büyük bir aktör değil, çok değerli bir dost, çok iyi kalpli çok sevecen bir insandı. Güle Güle güzel bakışlı arkadaşım... Nurlar içinde yat... Mekanın cennet olsun...
 
Haber Kaynağı -Mynet
 
 


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    Bu Habere Hen?z Yorum Yap?lmam??..!


 
   






 
       
 
  FLAŞ HABER

  YAZARLAR
 
 
  HAVA DURUMU
 
..
 











 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


       
 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MAGAZİN HABERLERİ MÜZİK HABERLERİ RADYO HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
turkiyelife.com.tr © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA