14:12  GÖKTÜRK GÜNGÖR KİMDİR?  00:02  GÜZEL OYUNCU MELİKE AKDAĞ  21:19  EYLÜL AKDAĞ’IN SON OYNADIĞI FİLMİ SİNEMAYA GİRİYOR  12:02  BAŞKAN KADİR BIYIK’TAN SİNEMAYA BÜYÜK DESTEK  11:53  ASAF SİNEMA FİLMİNİN ÇEKİMLERİNE ESKİŞEHİR’DE START VERİLDİ  11:46  OT DERGİ & MART 2024  23:32  ZEYNEP GÜNEŞ BAŞARILI OYUNCULUĞUYLA TAM NOT ALDI  23:17  BABA & KIZ AYNI REKLAM FİLMİNDE  22:32  USTA OYUNCU METİN YILDIRIM REKLAM FİLMİNDE  22:30  ECE BAYKAL USTA OYUNCULUĞUYLA TAM NOT ALDI  22:27  USTA OYUNCU VAHDET ÇAKAR’DAN YENİ REKLAM FİLMİ  14:51  AYŞEGÜL ASAR  14:48  MUSTAFA HEPER  13:03  GÜZEL OYUNCU AYŞEGÜL ASAR YENİ FİLMİYLE ÇOK İDDİALI  12:56  MUSTAFA HEPER REKLAM FİLMİYLE YENİDEN GÜNDEMDE  23:20  KADİR GÜLTEKİN ÇOK YAKINDA REKLAM FİLMİ İLE SİZLERLE  23:09  GÜLŞAH YAPRAKÇI REKLAM FİLMİNDE  22:57  MİTHAT KAHRAMAN OYUNCULUĞUYLA YÖNETMENİNDEN TAM NOT ALDI  22:52  KEREM İÇYER BAŞARILI OYUNCULUĞUYLA TAM NOT ALDI  22:24  ERCAN ÖZKAYA REKLAM FİLMİNDE 
 
BÜYÜKŞEHİR’İN ÜRETİCİ KADIN STANTLARI BU KEZ DE ERDEMLİ’DE AÇILDI

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi koordinesinde yıl boyunca kentin birçok yerine kurulan üretici kadın stantları, her geçen gün kapsamını genişletiyor.

 

Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan üretici kadın stantlarının şimdiki durağı, yaz aylarının gelmesiyle nüfusu artan ve turistlerin akın ettiği ilçelerden olan Erdemli oldu. Erdemli’deki kadın üretici stantları, yaz sezonu sonuna kadar her hafta Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri 16.00-21.00 arası devam edecek.

Hem satış hem eğlence bir arada

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer öncülüğünde kadınlara hem ekonomik anlamda destek olmak, hem de evdeki gizli iş gücünü ortaya çıkarmak amacıyla kurulan üretici kadın stantları, kadınların yüzünü güldürmeyi sürdürüyor. Kurulan stantlarla kadınlar yiyecek içecekten hediyelik ürünlere, aksesuarlardan giyim eşyalarına kadar birçok alanda ürettikleri ürünlerin satışını yaparken, bir yandan da bir araya gelerek sosyalleşiyor. Hem maddi hem manevi katkısı olan bu etkinlikler kadınlardan tam not alıyor. Yaz aylarında turistlerin de yoğun uğrak noktası olan Erdemli’de kurulan stantlarda, onlarca kadın üretici yerini aldı. Tömük sahiline kurulan stantlar, vatandaşlar tarafından da büyük ilgi görüyor.

“Bu tarz etkinlikler ile eve büyük katkıda bulunuyorum”

Üretici kadınlardan Esra Gerdi, açılan üretici kadın stantlarının kendilerine hem gelir hem de sosyalleşme imkanı sağladığını ifade ederek “Evden üretim yapıyorum, bir yerim yok. Atölyem evim, öyle söyleyeyim. Bu bakımdan Belediyenin çok büyük desteği var. Normalde çok küçük şeylerle başladım. Ufak farklı şeylerle başladım bu işe. Bu tarz etkinlikler olduğu sürece, parasal anlamda da manevi anlamda da ben eve çok büyük katkıda bulunuyorum. Hem kafam dağılıyor, hem maddi açıdan bana çok büyük destek sağlıyor. Yüzler gülüyor yani” diye konuştu.

“Mersin’de nereye gitsem Büyükşehir'i görüyorum”

Büyükşehir Belediyesi’nin sadece Mersin merkezde değil, uzak ilçelere de üretici kadın stantları açarak destek sunduğunu belirten Gerdi, “Eskiden hiçbir şekilde, hiçbir ortamda kadına destek yoktu. Ama şu an her alanda sahil olsun, iş olsun, her yerde hem vizyon olarak hem gelişim olarak Büyükşehir’in çok fazla katkısı var. Hem de satış odaklı düşündüğümüz zaman, para kazanma olarak da çok büyük katkısı var belediyenin bize. Bu bakımdan çok mutluyum. Yani burası çok uzak. Burada kadınlar çok zor malzeme alıyor. Hiç satış pazarları yok. Büyükşehir Belediyesi buradaki en dipte, en uzakta olan insanları bile düşünüyor. Sadece merkez için çalışmıyor. Ben nereye gitsem, Mersin’de her yerde Büyükşehir'i görebiliyorum. Ben yolda arabayla kalsam arayabileceğimiz tek yer Teksin yardım hattı. Her şeyde çok hızlılar. Ben çok memnunum, çok teşekkür ediyorum Vahap Seçer’e de, Meral Hanım’a da. İnşallah hep daim olurlar, elleri de hep üzerimizde olur” ifadelerine yer verdi.

“Ev hanımı olarak bir şeyler yapmaya çalışıyoruz”

Üretici kadınlardan Hafize Çetintaş ise Tömük sahilinde kurulan üretici stantlar sayesinde birçok kişiye ulaşma imkanı elde ettiklerini belirterek, “El işi örgülerim, perdelerim var, çantalarım var. Elimizden geldiğince ev hanımı olarak bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Bize bu imkanı veren Belediye Başkanımız Vahap Seçer’e çok teşekkür ediyoruz. Buralar şenlendi, turistlerimiz geldi. Türkiye'nin her tarafından arkadaşlarımız, dostlarımız geldi. Sahillerimiz doldu. Sahillerde yapılan güzellikler zaten anlatılmakla bitmez. Her şey için, kadınlara böyle bir fırsat verdiği için ayrıca teşekkür ediyoruz. Çok güzel oldu. Kışımızı boşa geçirmiyoruz, bir şeyler üretiyoruz ama ev hanımı olunca bu ürünleri bir yerlerde satma imkanımız yok. Bize böyle bir olanak tanındığı için de çok teşekkür ediyoruz” dedi.

 
 


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    Bu Habere Hen?z Yorum Yap?lmam??..!


 
   






 
       
 
  FLAŞ HABER

  YAZARLAR
 
 
  HAVA DURUMU
 
..
 











 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


       
 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MAGAZİN HABERLERİ MÜZİK HABERLERİ RADYO HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
turkiyelife.com.tr © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA