14:12  GÖKTÜRK GÜNGÖR KİMDİR?  00:02  GÜZEL OYUNCU MELİKE AKDAĞ  21:19  EYLÜL AKDAĞ’IN SON OYNADIĞI FİLMİ SİNEMAYA GİRİYOR  12:02  BAŞKAN KADİR BIYIK’TAN SİNEMAYA BÜYÜK DESTEK  11:53  ASAF SİNEMA FİLMİNİN ÇEKİMLERİNE ESKİŞEHİR’DE START VERİLDİ  11:46  OT DERGİ & MART 2024  23:32  ZEYNEP GÜNEŞ BAŞARILI OYUNCULUĞUYLA TAM NOT ALDI  23:17  BABA & KIZ AYNI REKLAM FİLMİNDE  22:32  USTA OYUNCU METİN YILDIRIM REKLAM FİLMİNDE  22:30  ECE BAYKAL USTA OYUNCULUĞUYLA TAM NOT ALDI  22:27  USTA OYUNCU VAHDET ÇAKAR’DAN YENİ REKLAM FİLMİ  14:51  AYŞEGÜL ASAR  14:48  MUSTAFA HEPER  13:03  GÜZEL OYUNCU AYŞEGÜL ASAR YENİ FİLMİYLE ÇOK İDDİALI  12:56  MUSTAFA HEPER REKLAM FİLMİYLE YENİDEN GÜNDEMDE  23:20  KADİR GÜLTEKİN ÇOK YAKINDA REKLAM FİLMİ İLE SİZLERLE  23:09  GÜLŞAH YAPRAKÇI REKLAM FİLMİNDE  22:57  MİTHAT KAHRAMAN OYUNCULUĞUYLA YÖNETMENİNDEN TAM NOT ALDI  22:52  KEREM İÇYER BAŞARILI OYUNCULUĞUYLA TAM NOT ALDI  22:24  ERCAN ÖZKAYA REKLAM FİLMİNDE 
 
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN YÖRÜKLERE HİZMETLERİ DEVAM EDİYOR

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin, sorumluluk alanındaki her noktada toplumun değişik kesimlerine yönelik hizmetleri devam ediyor.

 

Hayvancılıkla uğraşan Yörükler’in havaların ısınmasıyla birlikte Toroslar’ın zirvelerindeki meralara rahatlıkla çıkabilmeleri için geçtiğimiz haftalarda kardan kapanan yolları iş makinaları vasıtasıyla açan Büyükşehir Belediyesi, Yörük ailelere yönelik hizmetlerini sürdürüyor.

Yörük çadırları tek tek ziyaret edildi

Zorlu doğa şartlarına rağmen Çamlıyayla’nın yüksek kesimlerindeki meralarda yaz aylarını geçiren Yörük ailelerine, Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından hijyen kolisi, içi şeker dolu su matarası, pazar çantası, çocuklar için oyuncak, kadınların mutfak işlerinde kullanılabilecekleri önlük ve şapkanın yanı sıra Türk bayrağı dağıtıldı.

Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi ve İmar A.Ş. Genel Müdürü Ali Uyan ile diğer belediye görevlilerinin gerçekleştirdiği ziyaretler kapsamında, Çamlıyayla’nın yükseklerinde bulunan Büklüboyun, Koyuneşmesi, Sayındibi, Eğrigöl, Gögere, Karataş, Yazıgöl ve daha pek çok noktada bulunan Yörük aileleri tek tek ziyaret edilerek, teslimatlar gerçekleştirildi.

Çamlıyayla Mera Birliği Başkanı Salim Canatan’ı ziyaret eden İmar A.Ş. Genel Müdürü Ali Uyan, “Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımızın selamlarıyla siz Yörük kardeşlerimizi, vatandaşlarımızı ziyaret ediyoruz. Aşağıdan başladık, buraya kadar geldik. Sizlere Vahap Seçer Başkanımızın selamlarını getirdik” dedi.

‘Alo dediğimizde yanımızda’

Çamlıyayla Mera Birliği Başkanı Salim Canatan ise taleplerinin karşılanmasından dolayı mutlu olduklarını söyleyerek, “Bizde Vahap Başkanıma buradan sizlerin aracılığıyla çok çok selam söylüyoruz. Kendilerinden Allah razı olsun. Alo dediğimizde yanımızda; yollarımız açıldı. Vahap Başkanımızın bizlere göstermiş olduğu ilgiden dolayı öncelikle çok teşekkür ederim. Bu malzemeler için ayrıca çok teşekkür ederim” diye konuştu.

Çamlıyaylalı hayvan üreticilerinden olan Kadir Delikçi de yollarının açılmasından dolayı memnun olduklarını kaydederek, “Vahap Başkanımıza teşekkür ediyorum yolumuzu yaptığı için. Toroslara gidiyoruz. Sayınbaşına kadar göçeceğiz” ifadelerini kullandı.

Tarsus’a bağlı Beylice mahallesinden olan ve zirvelere çıkan Yörükler arasında yer alan Faik Boncuk’da, “Başkanımızdan çok memnunuz biz. Başkanımız yani inşallah bu dönemde yine aynı Başkan olacak Allah izin verirse. Başkanımız olmazsa, bu yollar yine yapılmazdı” dedi.

Kadınlar peynir yapma telaşında

Keçi sütünden peynir imal eden Yörük kadınlarından Kevser Kök ise, “Yollarımızı açtı. Bizler buralara geldik. Hizmetinden memnunuz. Bugün Vahap Seçer Başkanımız tarafından malzemelerimiz geldi, memnunuz. Getirenlerden de Allah razı olsun, teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.

“Yazlık köyünde de, Karataş yaylasında da hizmetini gördük”

Başkan Vahap Seçer’in hizmetlerini her yerde gördüklerini belirten Halise Delen “Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer’den Allah razı olsun. Yollarımızı açtı. Yazlık Köyü’nde hizmetini gördük, yollarımızı yaptı. Şu anda Karataş Yaylası’ndayız. Namrun’un üst tarafındayız, burada bile hizmetini gördük. Yollarımızı açtı sağ salim çıktık. Yollarımızı açmasaydı zaten Allah korusun, o kardan geçemezdik. Teşekkür ederiz” dedi.

 
 


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    Bu Habere Hen?z Yorum Yap?lmam??..!


 
   






 
       
 
  FLAŞ HABER

  YAZARLAR
 
 
  HAVA DURUMU
 
..
 











 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


       
 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MAGAZİN HABERLERİ MÜZİK HABERLERİ RADYO HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
turkiyelife.com.tr © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA