14:12  GÖKTÜRK GÜNGÖR KİMDİR?  00:02  GÜZEL OYUNCU MELİKE AKDAĞ  21:19  EYLÜL AKDAĞ’IN SON OYNADIĞI FİLMİ SİNEMAYA GİRİYOR  12:02  BAŞKAN KADİR BIYIK’TAN SİNEMAYA BÜYÜK DESTEK  11:53  ASAF SİNEMA FİLMİNİN ÇEKİMLERİNE ESKİŞEHİR’DE START VERİLDİ  11:46  OT DERGİ & MART 2024  23:32  ZEYNEP GÜNEŞ BAŞARILI OYUNCULUĞUYLA TAM NOT ALDI  23:17  BABA & KIZ AYNI REKLAM FİLMİNDE  22:32  USTA OYUNCU METİN YILDIRIM REKLAM FİLMİNDE  22:30  ECE BAYKAL USTA OYUNCULUĞUYLA TAM NOT ALDI  22:27  USTA OYUNCU VAHDET ÇAKAR’DAN YENİ REKLAM FİLMİ  14:51  AYŞEGÜL ASAR  14:48  MUSTAFA HEPER  13:03  GÜZEL OYUNCU AYŞEGÜL ASAR YENİ FİLMİYLE ÇOK İDDİALI  12:56  MUSTAFA HEPER REKLAM FİLMİYLE YENİDEN GÜNDEMDE  23:20  KADİR GÜLTEKİN ÇOK YAKINDA REKLAM FİLMİ İLE SİZLERLE  23:09  GÜLŞAH YAPRAKÇI REKLAM FİLMİNDE  22:57  MİTHAT KAHRAMAN OYUNCULUĞUYLA YÖNETMENİNDEN TAM NOT ALDI  22:52  KEREM İÇYER BAŞARILI OYUNCULUĞUYLA TAM NOT ALDI  22:24  ERCAN ÖZKAYA REKLAM FİLMİNDE 
 
BAŞKAN SEÇER: "HAYAT PAHALILIĞI EMEKLİLERİ DAHA FAZLA ETKİLİYOR"

Başkan Seçer, ‘Emekliler Haftası’ dolayısıyla, Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği Tarsus Şube Başkanı Mehmet Bülent Gözener ve Yönetim Kurulu Üyelerini makamda ağırladı.

 

Seçer, emekliler için hem merkezi hükümetin hem de yerel yönetimlerin üzerine düşeni yapması gerektiğini vurgulayarak, “Emekli insanlar zaten hayatın baharında ülkesine bir anlamda katkı sunmuşlar. Dolayısıyla emeklilik dönemlerinde de layıkıyla yaşatmak gerekiyor” dedi.

Son günlerde yaşanan hayat pahalılığının emeklileri daha da fazla etkilediğinden söz eden Seçer, “Son günlerdeki hayat pahalılığı bütün toplum kesimlerini etkiliyor, ama emeklileri 2 kat daha fazla etkiliyor. Emekli maaşlarıyla yaşamı idame ettirmek mümkün değil” diye konuştu.

Tarsus’ta ve Mersin merkezde yer alan Emekli Evi hakkında da bilgi veren Seçer,  Toroslar’da yapımı biten Toplum Merkezi’nin içerisinde de Emekli Evi olduğundan bahsederek, “Onu da hayata geçireceğiz. Her ilçemizde olsun istiyoruz. Emekli yurttaşlar gelsin, orada vakit geçirsin” ifadelerini kullandı.

“Hayat pahalılığı emeklileri 2 kat daha fazla etkiliyor”

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, emekliler için hem merkezi hükümetin hem de yerel yönetimlerin üzerine düşeni yapması gerektiğini vurgulayarak, “Türkiye’de 16 milyon emekli var. Mersin’de de 300 bin civarında emeklimiz var. Hem merkezi hükümet hem yerel yönetimler, üzerine düşeni yapmak durumunda. Emekli insanlar zaten hayatın baharında ülkesine bir anlamda katkı sunmuşlar. Elbette ki çalışmışlar, geçimlerini sağlamışlar, ülke ekonomisine de katkı sunuyor bu insanlar. Dolayısıyla emeklilik dönemlerinde de layıkıyla yaşatmak gerekiyor. Bu da Türkiye’de mutlaka tüm demokratik toplumlarda olduğu gibi, tüm sosyal devletlerde olduğu gibi devletin görevi. Bu merkezi hükümettir ya da yerel yönetimlerdir fark etmiyor. Bizim de aynı zamanda yapacağımız katkılar var” dedi. Son günlerde yaşanan hayat pahalılığının emeklileri daha da fazla etkilediğinden söz eden Başkan Seçer, “Son günlerdeki hayat pahalılığı bütün toplum kesimlerini etkiliyor, ama emeklileri 2 kat daha fazla etkiliyor. Emekli maaşlarıyla yaşamını idame ettirmek mümkün değil. Umut ediyorum bu ay içerisinde bazı düzenlemeler yapar devlet. Umarım yeterli miktarda maaş açıklar, bu müjdeyi verirler ” diye konuştu.

“Her ilçemizde Emekli Evi olsun istiyoruz”

Büyükşehir Belediyesi olarak hem merkezde hem de Tarsus’ta gerekli çalışmaları sürdürdüklerinden söz eden Seçer, “Tarsus’ta da Emekli Evimiz var, Mersin merkezde de var. Şu anda Toroslar’da çok güzel bir Toplum Merkezi inşa ettik, yapımı bitti. Onun içerisinde de Emekli Evimiz var, onu da hayata geçireceğiz. Her ilçemizde olsun istiyoruz. Emekli yurttaşlar gelsin, orada vakit geçirsin. Bazı kurslar düzenliyoruz, bazı etkinlikler düzenliyoruz. Mesela korolar, burada da konserlerine imkanım oldukça gitmeye çalışıyorum. Tarsus’ta da siz de böyle bir faaliyet içerisinde olabilirsiniz. Aslında gayet güzel çalışmalar oluyor. Pandemiden de emeklilerimiz çok etkilendi. Özellikle sokağa çıkma yasağı dönemindeki kısıtlamalardan çok etkilendiniz. Umut ediyorum daha iyi yaşam koşullarını devlet olarak sağlarız” ifadelerini kullandı.

Gözener: “Emeklilerin durumu kötü”

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle gittikleri Ankara’daki temaslar hakkında bilgi veren Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği Tarsus Şube Başkanı Mehmet Bülent Gözener de konuşmasında, “Atatürk’ün 30 Haziran 1927’de emekli olduğu gün, Emekliler Haftası olarak kutlanıyor. Bu yıl 95.’si. Dün Ankara’daydık. Ankara’da Atatürk’ün mozolesine çelenk koyduk” dedi ve Ankara’da yapılan toplantının detayları hakkında konuştu. Gözener, “Emeklilerin durumu kötü, yani iyi bir pozisyonu yok. Haliyle herkes ‘Yandım Allah’ diyor. Dur bakalım sonuç ne olacak. Bir şeyler vereceğiz dendi ama” ifadelerini kullandı.

 
 


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    Bu Habere Hen?z Yorum Yap?lmam??..!


 
   






 
       
 
  FLAŞ HABER

  YAZARLAR
 
 
  HAVA DURUMU
 
..
 











 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


       
 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MAGAZİN HABERLERİ MÜZİK HABERLERİ RADYO HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
turkiyelife.com.tr © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA