14:12  GÖKTÜRK GÜNGÖR KİMDİR?  00:02  GÜZEL OYUNCU MELİKE AKDAĞ  21:19  EYLÜL AKDAĞ’IN SON OYNADIĞI FİLMİ SİNEMAYA GİRİYOR  12:02  BAŞKAN KADİR BIYIK’TAN SİNEMAYA BÜYÜK DESTEK  11:53  ASAF SİNEMA FİLMİNİN ÇEKİMLERİNE ESKİŞEHİR’DE START VERİLDİ  11:46  OT DERGİ & MART 2024  23:32  ZEYNEP GÜNEŞ BAŞARILI OYUNCULUĞUYLA TAM NOT ALDI  23:17  BABA & KIZ AYNI REKLAM FİLMİNDE  22:32  USTA OYUNCU METİN YILDIRIM REKLAM FİLMİNDE  22:30  ECE BAYKAL USTA OYUNCULUĞUYLA TAM NOT ALDI  22:27  USTA OYUNCU VAHDET ÇAKAR’DAN YENİ REKLAM FİLMİ  14:51  AYŞEGÜL ASAR  14:48  MUSTAFA HEPER  13:03  GÜZEL OYUNCU AYŞEGÜL ASAR YENİ FİLMİYLE ÇOK İDDİALI  12:56  MUSTAFA HEPER REKLAM FİLMİYLE YENİDEN GÜNDEMDE  23:20  KADİR GÜLTEKİN ÇOK YAKINDA REKLAM FİLMİ İLE SİZLERLE  23:09  GÜLŞAH YAPRAKÇI REKLAM FİLMİNDE  22:57  MİTHAT KAHRAMAN OYUNCULUĞUYLA YÖNETMENİNDEN TAM NOT ALDI  22:52  KEREM İÇYER BAŞARILI OYUNCULUĞUYLA TAM NOT ALDI  22:24  ERCAN ÖZKAYA REKLAM FİLMİNDE 
 
BAŞKAN SEÇER, MEZUNİYET TÖRENİ’NDE GENÇ HEKİMLERİN HEYECANLARINA ORTAK OLDU

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni’ne katılarak, genç hekimlerin mezuniyet heyecanlarına ortak oldu.

 

Başkan Seçer,  Mersin’in bir üniversite kenti olması için çaba gösterdiklerinin vurgusunu yaparak, “Biz de elbette Mersin'in bir üniversite kenti olması için, çocuklarımızın daha rahat ortamda eğitimlerini, öğretimlerini sürdürmesi için her şeyi yapıyoruz ve bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz” dedi. Başkan Seçer Mezuniyet Töreni’nde ayrıca, Dönem Birincisi Dr. Furkan Üstün’e plaketini ve hediyesini takdim etti.

“Üniversiteler özgür düşüncenin rahatça konuşulabildiği bilim platformlarıdır”

Mersin Üniversitesi Akdeniz Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen mezuniyet törenine; Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin Vali Yardımcısı İbrahim Küçük, Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Kaya, dekan yardımcıları, öğretim görevlileri, öğrenciler ve aileleri katıldı.  Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda konuşmalar yapıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “Aranızda olmaktan çok büyük mutluluk duyuyorum” diyerek konuşmasına başladı. Hep birlikte genç mezunların mutluluklarını paylaştıklarını ifade eden Başkan Seçer, “Üniversiteler özgür düşüncenin rahatça konuşulabildiği bilim platformlarıdır. Zaten özgürce muhakeme etmedikçe, konuşmadıkça, irdelemedikçe, eleştirmedikçe bilim olmaz, düşünce gelişmez ve demokrasi hiç olmaz. Zaten demokrasinin yeşerdiği, geliştiği, zenginleştiği alanların en önemlilerinden biri de üniversitelerdir. Onun için özerk üniversite; siyasetin etkisinde olmayan, talimatla iş yapmayan, özgürce düşünen, sadece bilimin ışığında yürüyen ve Mustafa Kemal'in izinden giden” dedi.

“İnsanlığın geleceği onlar, insanlığı onlar şekillendirecek”

Başkan Seçer konuşmasının devamında, “Hepimiz anneyiz, babayız. Hem bizlerin, ailemizin hem ülkemizin geleceği; aslında insanlığın geleceği onlar, insanlığı onlar şekillendirecek. Onların birikimi, eğitimi, müktesebatı dünyaya gelecekte şekil verecek. Bir asır önce bu ülkeyi kuran, masa başında değil Kurtuluş Mücadelesi vererek kuran, tek başına değil hepimizin atalarıyla, Doğu’dan Batı’ya, Kuzey’den Güney’e etnik yapısı ne olursa olsun, mezhebi meşrebi ne olursa olsun bu kadim topraklarda, Anadolu topraklarında yaşayan insanlarla beraber bu ülkeyi kuran Atatürk, sonra ülkeyi bize armağan etti. Ama orada bakın ne diyor ‘Beni Türk hekimlerine emanet edin.’ 100 yıl önce bu çocuklarımızın değerini, kıymetini bildiği için, bizim her platformda bunu hatırlamamız için bu sözü söyleyen Ulu Önder'in karşısında bir kez daha saygıyla eğiliyorum” diye konuştu.

Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Dönem Birincisi Dr. Furkan Üstün’ün yaptığı konuşmada, ülkenin sağlık alanında nereden nereye geldiğini çok güzel bir şekilde anlattığını aktaran Başkan Seçer, “Furkan evladımız da nereden nereye deyip ülkemizin sağlık alanında hangi noktalara geldiğini çok güzel, çok veciz sözlerle, çok anlamlı, çok değerli sözlerle bizlere aktardı. Kendisini tebrik ediyorum.  Burada anne babalar var. Herkes çok mutlu değil mi? Neden? Hangi anne baba istemez ki evladı doktor olsun, ama her anne babanın isteği yerine gelmez, gelemez, mümkün değil. Doktor olacak insanın küçüklüğünden beri iyi yetişmesi lazım. İlköğretim, daha sonra lise, kendini iyi yetiştirmesi lazım. Temelden pozitif bilimleri içine sindirmesi lazım ki sınavda en yüksek puanı alsın. Siz eğitim-öğretim yılları boyunca kendini yetiştirmemiş, son 1 yıl sınava çalışmış ve Tıp Fakültesi’ni kazanmış bir öğrenci gördünüz mü? Yıllardır emek veriyorlar. Sadece burada 6 yıl okumak değil onların emeği, yılların emeği var. Elbette ki dolular, elbette ki üzgünler, elbette ki eğitimin durumunu, çalışma koşullarını, mesleki yaşamda karşılaştıkları şiddeti, geçim sıkıntısını konuşacaklar. Herkesten önce bunların hakkı” ifadelerini kullandı.

“Çocuklarımız Mersin'i tercih etmekle çok iyi yapmış”

Şehir dışından gelen anne babalara da seslenen Başkan Seçer, “Çocuklarımız Mersin'i tercih etmekle ya da Mersin'de bir üniversiteyi, hele hele Mersin Üniversitesi gibi çok değerli bir üniversiteyi tercih etmekle çok iyi yapmış. Mersin güzel bir kent. Mersin'in havası, suyu güzel. Diğer şehirlere göre de daha ucuz bir kent. Mersin demokrasi kenti. Mersin her şeyden önemlisi Türkiye'nin özeti bir insanlık kenti. Çünkü Türkiye'nin dört bir yanından şu nedenle, bu nedenle, geçim nedeniyle, terör nedeniyle, şiddet nedeniyle ya da dışlanmışlık nedeniyle bölgesini terk etmiş, çocuklarına daha iyi istikbal aramak için gecesini gündüzüne katan ailelerin gelip yerleşip oluşturduğu bir kent. Onun için burada insanlık zirve yapmıştır. Çünkü burada çalışan insanlar vardır. Halden anlayan insanlar vardır. İnsanlık tanımına uyan bir topluluktur Mersin'de yaşayan halk topluluğu. Onun için isabetli olmuş. Bu kadar Mersin’i övmem doğal, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanıyım ama gerçekleri söylüyorum, kalbimden konuşuyorum. Birkaç hafta sonra üniversite sınav sonuçları belli olacak. İnşallah gençlerimiz tercihini Mersin'den yana kullanır” dedi.

“Bizi elbette güzel günler bekleyecektir”

Mersin’in bir üniversite kenti olması için çaba gösterdiklerinin vurgusunu da yapan Başkan Seçer, “Biz de elbette Mersin'in bir üniversite kenti olması için, çocuklarımızın daha rahat ortamda eğitimlerini, öğretimlerini sürdürmesi için her şeyi yapıyoruz ve bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz. Yeter ki onların hayatı kolaylaşsın, kendilerini Mersin'de özgür hissetsin, iyi hissetsin, emin ellerde hissetsinler diye bunu kendimize görev edinmişiz ve yerine getiriyoruz. Son söz; o kadar güzel değerlendirmelerin, konuşmaların üzerine bir şey koymak istemiyorum. Ben siyasetçiyim ama burası siyaset yapılacak bir alan değil, onun da farkındayım. Yalnız çocuklarımıza bir cümle etmek istiyorum; demokrasilerde çareler tükenmez, her şeyin bir çaresi vardır. Bizi elbette güzel günler bekleyecektir. Bu sıkıntılı günler de aşılacak ve Türkiye daha rahat bir ortama erişecektir” diye konuştu.

Konuşmasını öğrencilere, anne babalara ve öğretim görevlilerine teşekkürle tamamlayan Başkan Seçer son olarak şunları söyledi:

“Başta anne babalara, yemeyip yediren, içmeyip içiren, dişinden tırnağından arttıran, kendimizi onlara emanet edeceğimiz bu doktorları yetiştiren sizlere çok teşekkür ediyorum. Hocalarımıza, mutlaka, eminim ki kendi evlatları gibi gördüler öğrencilerini. Onları mesleki alanda üstün başarılar sağlamaları için en iyi şekilde yetiştiren, ama her şeyden önemlisi ahlaklı birer insan olsun, birer hekim olsun diye ellerinden gelen çabayı gösterdiklerine inandığım hocalarımıza da çok teşekkür ediyorum. Son teşekkür de sizlere gençler; annenizin, babanızın mutluluğunu ben de anlayabiliyorum. Çünkü ben de bir babayım. Onlara bu mutluluğu yaşattığınız için sizlere çok teşekkür ediyorum ve ülkemde sizin gibi çocuklar olduğu için sizlerle gurur duyuyorum. Bir kez daha onun için teşekkür ediyorum. Allah yollarını açık etsin, şansları güzel olsun. Hem mesleki hayatta, hem de ileride kuracakları aile hayatında mutlu olabilecekleri bir yaşantıları olsun. En son dileğim de bu; mutluluk, tek kelimeyle mutluluk. Hepinize en derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Kaya da konuşmasında, “Herkesin emeğinin karşılığını aldığı, başarının haklı gururunun yaşandığı bir an. Biz toplum olarak aslında ekip çalışmasına çok yatkın değiliz ya da çok istekli değiliz, ama bugün buradaki sonuç gerçekten bir ekip çalışmasının ürünü. Bu ekibin en önemli bileşeni mutlaka ki öğrencilerimiz, mezunlarımız ama velilerimizin ve öğretim üyelerimizin hakkını da inkar edemeyiz” dedi.

Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Dönem Birincisi Dr. Furkan Üstün de, “ ‘Dünyada her şey için, maddiyat için, maneviyat için, hayat için, başarı için en hakiki yol gösterici ilimdir, fendir. İlim ve fennin dışında yol gösterici aramak gaflettir, cahilliktir, doğru yoldan sapmaktır’ diyen ve burada kendimi özgürce ifade etmemi sağlayan, ilkeleri ile yolumu aydınlatan, laik Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü özlem ve saygı ile anıyorum” diye konuştu.  

Konuşmaların ardından, sembolik son ders ve Hekimlik Andı gerçekleştirildi. Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Dönem Birincisi Dr. Furkan Üstün’ün yaş kütüğüne dönem plakasını çakması ile süren programda mezun olacak hekimlerin hatıra fotoğraflarının sunumu izlendi. Son olarak ise mezun olan hekimlere temsili diplomalar takdim edilirken, Başkan Seçer de Tıp Fakültesi Dönem Birincisi Dr. Furkan Üstün’e plaketini ve hediyesini takdim etti.

 
 


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    Bu Habere Hen?z Yorum Yap?lmam??..!


 
   






 
       
 
  FLAŞ HABER

  YAZARLAR
 
 
  HAVA DURUMU
 
..
 











 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


       
 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MAGAZİN HABERLERİ MÜZİK HABERLERİ RADYO HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
turkiyelife.com.tr © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA