20:18  ERDEMLİ ESNAFININ HAYALİ GERÇEK OLUYOR  10:27  BÜYÜKŞEHİR, KÖPEK ATIK İSTASYONU SAYISINI İKİ KATINA ÇIKARDI  19:41  BÜYÜKŞEHİR’İN ÜRETİCİ KADIN STANTLARI BU KEZ DE ERDEMLİ’DE AÇILDI  16:06  SUFLE’DEN "BEYAZ YALAN"  14:28  PEŞINDEN KOŞULAN BIR HAYAL DAHA: ANA SHINE “DIGITAL LOVE” ILE BÜYÜLEMEYE DEVAM EDIYOR  13:50  ALARA SERENA’DAN YENI HIT "KıVıLCıM"  13:35  AILELER 2 GÜN HEKIMSIZ KALDı  10:03  BU YAZ DA ÇOCUKLARIN DONDURMALARI MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN  20:32  BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN YÖRÜKLERE HİZMETLERİ DEVAM EDİYOR  14:58  BÜYÜKŞEHİR, HALK KART’IN HAZİRAN AYI TUTARLARINI HESAPLARA YATIRDI  10:27  BÜYÜKŞEHİR’İN EMEKLİ EVİ ÜYELERİ DARISEKİSİ GEZİSİ İLE KÖY HAVASI ALDI  20:43  BAŞKAN SEÇER, U11-U12 FUTBOL ŞENLİĞİ ÖDÜL TÖRENİ’NE KATILDI  14:19  MERSİNLİLER, YILDIZLARIN ALTINDA KONSERİ İLE KEYİFLİ BİR AKŞAM GEÇİRDİ  08:24  BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, ÖZEL GEREKSİNİMLİ BİREYLERE İLKLERİ YAŞATMAYA DEVAM EDİYOR  20:05  BAŞKAN SEÇER: "HAYAT PAHALILIĞI EMEKLİLERİ DAHA FAZLA ETKİLİYOR"  13:47  KÜLTÜR PARK’TAKİ SALDIRILARA BİR YENİSİ DAHA EKLENDİ  08:53  BAŞKAN SEÇER, MEZUNİYET TÖRENİ’NDE GENÇ HEKİMLERİN HEYECANLARINA ORTAK OLDU  10:19  BİSİKLETSEVERLER 30 KİLOMETRELİK SÜRÜŞ YAPTI  20:34  KARİYER MERKEZİ’NİN GENEL MUHASEBE KURSU 30 HAZİRAN’DA BAŞLIYOR  12:06  SEKTÖRÜN 3 GÜÇLÜ KADIN İSMİ BİR ARADA  
 
İlter Avşar Kars Kazını lahmacun ve tatlıyla buluşturdu

Kars – Ardahan yöresinin geleneksel yemeği ‘Kaz’ı, Avşar Kaz Tandır markası ile Avrupa’ya açarak markalaştıran iş insanı İlter Avşar, gastronomi dünyasını yeni lezzetlerle tanıştırıyor.

 

Kars – Ardahan yöresinin geleneksel yemeği ‘Kaz’ı, Avşar Kaz Tandır markası ile Avrupa'ya açarak markalaştıran iş insanı İlter Avşar, gastronomi dünyasını yeni lezzetlerle tanıştırıyor. Kaz etinden ürettiği lahmacunla dikkatleri üzerine çeken İlter Avşar, tatlı, mantı ve çorbayı da kaz etiyle buluşturuyor. Avşar’ın gastronomi başarısı Avrupalı girişimcilerin radarına girdi. Almanya, İtalya, Fransa ve Kazakistan’dan gelen 20 iş insanı Avşar Kaz Tandır markasıyla şube açmak üzere teklifte bulundu.

 

Gastronomi dünyasının yükselen değeri İlter Avşar,  Kars-Ardahan yöresinin geleneksel yemeği Kaz etini markalaştırdı. Avşar Kaz Tandır markasıyla Avrupa’ya açılan iş insanı İlter Avşar, şimdi de gastronomi dünyasını yeni lezzetlerle tanıştırıyor.Kaz etinden ürettiği lahmacun olan Kazmacun ile dikkatleri çeken İlter Avşar, tatlı, pide, çorba ve mantıyı da kaz etiyle buluşturuyor.

 

Kars kazının tanınmasını ve tüketiminin artmasını sağlayan İlter Avşar’ın başarısı Avrupalı girişimcilerin radarına girdi. Almanya, İtalya, Fransa ve Kazakistan’dan gelen 20 işadamı Avşar Kaz Tandır markasıyla şube açmak üzere teklifte bulundu. Markalaştırdığı yöresel lezzetten taviz vermeyen ve bu nedenle şubeleşerek riske girmeyen İlter Avşar, tekliflere şimdilik sıcak bakmıyor.

 

 

“Şube vermiyoruz ama çiğ kaz desteği sunuyoruz”

 

Avşar, “Şu an İstanbul’un Anadolu yakasında hizmet veriyoruz. Belki ileride kendimiz Avrupa yakasında şube açmayı düşünebiliriz ama yakın zamanlı tek planımız, Kars-Ardahan başta olmak üzere tüm kaz üreticilerinin Pazar payını artırmak üzere, yeni lezzetler bularak kaz etini dünyaya tanıtmak” diye konuştu.  İlter Avşar Avrupa ve Orta Doğu’dan gelen misafirlere kurutulmuş, tuzlanmış, çiğ kaz desteği sunarak gönderim yaptığını da ifade etti.

 

 

Kaz’lı menüler takdir topluyor

 

Restoranında sunduğu menüler hakkında bilgi veren İlter Avşar,  “Kaz tandır bizim olmazsa olmazımız, yıldızımız. Onun dışında kaz etinden kazmacunu yaptık. Kaz mantısı,  kaz çorbası, kaz pidesi, kaz ciğeri ve kaz tatlısı yapıyoruz. Kaz tatlımız, tavuk göğsünün yeniden yorumlanmış hali. Ünlü isimler yemeklerimizin müdavimi oldu” diye konuştu.

 

 

Talebi görenler kaz üretmeye başladı

 

Kars Kazını dünyaya tanıtmak üzere çeşitli programlara katılan, restoranındaki farklı lezzetlerle gastronomi dünyasına renk katan İlter Avşar’ın başarısı, sadece Kars değil, diğer şehirlerdeki üreticilerin de yüzünü güldürdü. İlter Avşar “Bizim prestijli çalışmalarımızla, Kars-Ardahan’da sadece son 5 yılda ciddi anlamda üreticiler artış gösterdi. İstanbul’da yaşayıp, memleketine dönen ve kaz çiftliği kuranlar oldu. Bu anlamda en az 15-20 girişimcinin olduğunu biliyorum ve ben girişimcilere de destek olmaya devam ediyorum. Bununla birlikte Elazığ, Afyon, Kayseri, Trakya, Edirne gibi noktalarda da kaz üreticiliği arttı. Bu üreticiler daha çok Avrupa pazarını kullanıyorlar. Diğer yörelerde de bu pazar oldukça büyüdü” yorumunu yaptı.

 

 

İLTER AVŞAR KİMDİR?

 

Kars Ardahan Iğdır Gastronomi Kültür Elçisi İlter Avşar, 1982 yılında Ardahan'da dünyaya geldi. Evli ve 2 çocuk babası olan Avşar, yaklaşık 25 yıldır işletmecilik yapmaktadır. 2013 yılında kurulan Ardahan Eğitim Vakfı (AREV)  kurucular kurulunda görev alan İlter Avşar, ayrıca Beşiktaş Kongre üyeliği, Müsiad Maltepe Kent Konseyi aktif üyeliğine de sahiptir. Avşar’ın kurucuları arasında yer aldığı AREV’in Ardahan 23 Şubat İlk Okulunda kurduğu Robotik Kodlama Sınıfı öğrencileri, ülkemizi temsil ettikleri Çin'de Dünya 10.’su olarak ülkemizi gururlandırmıştır

 
Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı
 
 


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    Bu Habere Hen?z Yorum Yap?lmam??..!


 
   






 
       
 
  FLAŞ HABER

  YAZARLAR
 

 


       
 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MAGAZİN HABERLERİ MÜZİK HABERLERİ RADYO HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
turkiyelife.com.tr © Copyright 2016-2022 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA