19:42  İREM TUNALI BU KEZ GÜLDÜRECEK  19:32  "BODRUM SEFERI" FILMININ BASıN TOPLANTıSı YAPıLDı  22:46  LÜFER MEVSİMİ RAFLARDA  23:02  ÜNLÜ ŞARKıCı SERAP SONKUR HAYATıNı KAYBETTI  00:21  CIHANGIR CEYHAN’ıN BAŞROLÜNDE OLDUĞU “DENGELER: BIRI OLMAK” ÇOK YAKıNDA GAİN’DE  01:10  MUHTAR ADAYı EVLA ÇALıŞKANLıĞıYLA HALKıN TAKDIRINI KAZANıYOR  14:12  GÖKTÜRK GÜNGÖR KİMDİR?  00:02  GÜZEL OYUNCU MELİKE AKDAĞ  21:19  EYLÜL AKDAĞ’IN SON OYNADIĞI FİLMİ SİNEMAYA GİRİYOR  12:02  BAŞKAN KADİR BIYIK’TAN SİNEMAYA BÜYÜK DESTEK  11:53  ASAF SİNEMA FİLMİNİN ÇEKİMLERİNE ESKİŞEHİR’DE START VERİLDİ  11:46  OT DERGİ & MART 2024  23:32  ZEYNEP GÜNEŞ BAŞARILI OYUNCULUĞUYLA TAM NOT ALDI  23:17  BABA & KIZ AYNI REKLAM FİLMİNDE  22:32  USTA OYUNCU METİN YILDIRIM REKLAM FİLMİNDE  22:30  ECE BAYKAL USTA OYUNCULUĞUYLA TAM NOT ALDI  22:27  USTA OYUNCU VAHDET ÇAKAR’DAN YENİ REKLAM FİLMİ  14:51  AYŞEGÜL ASAR  14:48  MUSTAFA HEPER  13:03  GÜZEL OYUNCU AYŞEGÜL ASAR YENİ FİLMİYLE ÇOK İDDİALI 
 
BÜYÜKŞEHİR’DEN ORTOPEDİK ENGELLİ BİREYLERE BOCCE TURNUVASI

Mersin Büyükşehir Belediyesi, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında Engelsiz Yaşam Parkı’nda farkındalık oluşturmak amacıyla “Bocce Turnuvası” düzenledi.

 

Ortopedik engelli bireylerden Nimet Altın, “Ben yüzde 92 kas hastasıyım. Yapabildiğim tek spor bocce” derken, Mehmet Göknur ise “Bazen 1 günümüz 365 gün olur. Bir gecemiz 12 ay olur. Ama bu sosyal faaliyetler 1 günümüzü 24 saate indirdi” diye konuştu.

Gözleri hedef topunda, heyecanları doruktaydı

Hakemler eşliğinde 2 gün süren turnuvanın başlangıç düdüğü çalındı. Ortopedik engelli bireyler gözlerini hedef topuna dikti. Hedefe en yakın topu atan yarışmacılar sayı almanın sevincini yaşadı. Büyükşehir Belediyesi Engelliler Şube Müdürü Abdullah Gerboğa, farkındalık oluşturmak amacıyla düzenledikleri turnuvayla ilgili bilgi vererek, “Kazanan sporcularımıza kupa vereceğiz. Hakemlerimiz var, izleyicilerimiz var. Belediyemizin imkanlarından, hizmetlerinden yararlanan engelli bireylerimiz katılıyor turnuvaya. Halka açık bir turnuva. Katılım da iyi seviyede” dedi.

“Yüzde 92 kas hastasıyım, yapabildiğim tek spor bocce”

Ortopedik engelli bireylerden kimi ilk kez bocce oynadığını söylerken, kimi ise antrenmanlı olduğunu vurguladı. 48 yaşındaki Nimet Altın, “Ben yüzde 92 kas hastasıyım. Yapabildiğim tek spor bocce. Mesela okçuluğu da çok istiyorum ama yapamıyorum. Yüzde 92 engelli bir insan bile bunu yapabiliyor. Bu çok güzel bir şey. Pek çok insana örnek teşkil ediyoruz” diye konuştu.

“Bu sosyal faaliyetler 1 günümüzü 24 saate indirdi”

64 yaşındaki Mehmet Göknur, Engelsiz Yaşam Merkezi’nin kendisini oldukça rahatlattığını belirterek, “2 senedir çok rahatım, spor faaliyetleri yapıyorum. Bütün sporcu arkadaşlarıma da başarılar diliyorum. Çok mutluyum. Herkesten Allah razı olsun. Bazen 1 günümüz 365 gün olur. Bir gecemiz 12 ay olur. Ama bu sosyal faaliyetler 1 günümüzü 24 saate indirdi” diye konuştu.

“Kazanmak önemli değil, maksat spor olsun”

57 yaşındaki Fethi Kahraman ise Tarsus’tan geldiğini belirterek, “Vahap Seçer Başkanımız çağırır da biz gelmez miyiz? Geldik. Kazanmak önemli değil, maksat spor olsun. Engellinin de spor yaptığını hissettirmek için buradayız. Daha önce hiç bocce oynamadım” derken, 47 yaşındaki Murat Ünlü de 6 aydır Engelsiz Yaşam Merkezi’nde bocce oynadığına dikkat çekerek, “Çalıştık, arkadaşlara başarılar diliyorum. Bizi mutlu etti. İyi bir ortam, devamlı gidip geldiğimiz yer. İçeride oyunlarımız var, derslerimiz var. Biz genelde oyun için geliyoruz” ifadelerine yer verdi.

Turnuvanın birincisi Murat Ünlü oldu

Engelsiz Yaşam Parkı’nda farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen ve büyük ilgi gören “Bocce Turnuvası”nın birincisi Murat Ünlü oldu. İhsan Kuş ikinci, Sünbül Şimşek ise üçüncülüğü elde etti. Turnuvada dereceye girenlere ve katılımcılara Büyükşehir Belediyesi Engelliler Şube Müdürü Abdullah Gerboğa tarafından kupa ve madalya verildi. Engelsiz Yaşam Parkı’nda eğitim alan çocuklar günün anısına bir de halk oyunları gösterisi gerçekleştirdi.

 
 


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    Bu Habere Hen?z Yorum Yap?lmam??..!


 
   






 
       
 
  FLAŞ HABER

  YAZARLAR
 
 
  HAVA DURUMU
 
..
 











 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


       
 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MAGAZİN HABERLERİ MÜZİK HABERLERİ RADYO HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
turkiyelife.com.tr © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA