Bozdağ kardeşlerin ‘Boz Yapım’ olarak yapımcılığını üstlendiği komedi türündeki “Mümessil” filminin basın toplantısı önceki gün gerçekleştirildi. 4.5 milyon liralık bütçesiyle dikkat çeken filmin çekimlerine ağustos ayında Erzurum’da başlanacak. Erzurum’un doğal güzellikleri, bir kez daha bu filmle beyazperdeye yansıyacak.

Youtube’da anlattığı hikayeler ile hem Erzurum’da hem de tüm Türkiye ve dünyadan milyonların kahkahalarla izlediği “Meddah Komedyen”i olarak Burak Bozdağ’ın başrolünü oynadığı, yönetmenliğini Servet Aksoy’un üstleneceği, “Mümessil” filminin lansmanı 20 Temmuz Pazartesi günü Bebek’te gerçekleştirildi. Toplantıya Burak Bozdağ’ın yanı sıra oyuncu kadrosundaki değerli isimler olan Burcu Binici, Dila Danışman, Selahattin Taşdöğen, Ayhan Taş, Ferdi Atuner, Kahraman Sivri, Recep Cinisli, Sinan Bengier, Reyhan İlhan, Hacı Ali Konuk, Cengiz Okuyucu, Meral Konrat, Faruk Sofuoğlu, Volkan Başaran, Rüya Coriç, Ömer Duran ve Seyithan Özdemir de katıldı.

“PANDEMİ SÜRECİNDE RİSK ALDIK”

“Pandemi sürecinde risk alıp film yapmak da önemli” diyen Burak Bozdağ, “Mümessil filmimiz 105 dakikalık tamamıyla komedi içerikli bir film. Senaryosunda benim bizzat yaşamış olduğum ve Youtube’da anlattığım, milyonlarca izleyicinin teveccüh ederek izledikleri, dinlerken kahkahaların susmadığı hayat hikayelerimden kesintilere yer verdik. Filmimizin senaryosunu değerli isim, güçlü kalem Çağatay Dörtyıldız ile birlikte yazdık. Usta yönetmenimiz Servet Aksoy’un yönetmenliği ve güçlü desteği ile çekeceğimiz filmimizde “Doğu Anadolu’nun bağrından kopmuş bir delikanlının ilk iş deneyiminde başından geçen ve izleyenlere “kahkaha silsilesi” yaşatacak olayları konu edindik. Sorunları üzerine çeken bir delikanlının “Mümessil” olarak ilk işinde başına gelenler izleyiciyi gülmekten kırıp geçirecek. “Mümessil”in “Aşk” hayatındaki karışık ilişki durumuna da gelirsek, filmde, komedi ile romantizmin birleştiği sahnelerin etkisi ile de hikayeye olan merakınız her saniye taze kalacak. Çok değerli oyuncu ekibimiz ile birlikte “Çok, çok, çok, güldüreceğiz” diyoruz ve son derece iddialıyız. Çok değerli oyuncu arkadaşlarımız ve ağabeylerimiz bizi kırmayarak projemizde yer almayı kabul ettiler. Hikayemizin gücüne ve ekibimize “çok, çok” güveniyoruz, iddialıyız. Bu zamana kadar gülmediğiniz kadar güldürmek için geliyoruz” dedi.

DİLA DANIŞMAN, “DOKTOR AYÇA” İLE GELİYOR

Oyuncu kadrosunda yer alan Dila Danışman ise, “Benim oynayacağım karakter Burak’ın “Mümessil”lik yaptığı dönemde karşılaştığı “Doktor Ayça” karakteri. İzmirli bir doktor olan “Doktor Ayça” Erzurum’da görev yapmakta. Ayça, bir yandan kendisine kafayı takan mafya babası Kenan’dan kurtulmaya çalışırken bir yandan da tesadüf eseri tanıştığı ilaç mümessiline ilgi duymaya başlıyor. Hikayemizin akışı içerisindeki her karakter bugüne kadar izlediklerinizden çok daha farklı olacak. Filmimizi ve Erzurum’u merak edin ve vizyonu heyecanla bekleyerek takipte kalın” diye konuştu.

ERZURUM’UN DOĞAL GÜZELLİKLERİ İLK KEZ BEYAZPERDE’DE

4.5 milyon liralık bütçeyle çekilecek olan film hakkında bilgi veren yapımcı Haluk Bozdağ ise, 6 ay süren detaylı mekan çalışmaları tamamlayarak sete geçeceklerini belirterek, “Pandemi’den dolayı tüm sektörler sıkıntılar yaşadı. İnanıyoruz ki eskisinden de daha güzel işler ile tüm sektörler

normalleşecek. Ağustos ayında Erzurum’da çekimlerine başlayacağımız filmimizin set süresi 5 hafta olacak. Erzurum halkı ve tüm kurumlarının da desteğini almaktan dolayı mutlu ve gururluyuz. Hikayenin tamamını da Erzurum’da çekiyoruz ve “Mümessil” tamamı Erzurum’da çekilen ilk komedi filmi olacak. Güzel bir yola çıktık, son zamanların en komik filmlerinden biri geliyor. Filmimiz ile ilgili en farklı detaylardan biri ise filmdeki oyuncularımızın yüzde 60’ının Erzurumlu olması. Dila hanım Gaziantepli ama kendisi de şehrimizi “çok, çok beğendiğini “ifade etti ziyaretlerimiz sırasında. Yönetmenimiz Servet Aksoy Urfa’lı, Ayhan abimiz Adanalı. Şimdi hepimiz Erzurum’da birleştik, çok iddialı ve heyecanlı bir ekip olduk” diye konuştu.

Yönetmenliğini Servet Aksoy’un üstlendiği “Mümessil” yılın en iddialı komedi filmlerinden. Yapım, çok yakında seyirciyle buluşacak.

BEYAZ HABER AJANSI (BHA)