14:12  GÖKTÜRK GÜNGÖR KİMDİR?  00:02  GÜZEL OYUNCU MELİKE AKDAĞ  21:19  EYLÜL AKDAĞ’IN SON OYNADIĞI FİLMİ SİNEMAYA GİRİYOR  12:02  BAŞKAN KADİR BIYIK’TAN SİNEMAYA BÜYÜK DESTEK  11:53  ASAF SİNEMA FİLMİNİN ÇEKİMLERİNE ESKİŞEHİR’DE START VERİLDİ  11:46  OT DERGİ & MART 2024  23:32  ZEYNEP GÜNEŞ BAŞARILI OYUNCULUĞUYLA TAM NOT ALDI  23:17  BABA & KIZ AYNI REKLAM FİLMİNDE  22:32  USTA OYUNCU METİN YILDIRIM REKLAM FİLMİNDE  22:30  ECE BAYKAL USTA OYUNCULUĞUYLA TAM NOT ALDI  22:27  USTA OYUNCU VAHDET ÇAKAR’DAN YENİ REKLAM FİLMİ  14:51  AYŞEGÜL ASAR  14:48  MUSTAFA HEPER  13:03  GÜZEL OYUNCU AYŞEGÜL ASAR YENİ FİLMİYLE ÇOK İDDİALI  12:56  MUSTAFA HEPER REKLAM FİLMİYLE YENİDEN GÜNDEMDE  23:20  KADİR GÜLTEKİN ÇOK YAKINDA REKLAM FİLMİ İLE SİZLERLE  23:09  GÜLŞAH YAPRAKÇI REKLAM FİLMİNDE  22:57  MİTHAT KAHRAMAN OYUNCULUĞUYLA YÖNETMENİNDEN TAM NOT ALDI  22:52  KEREM İÇYER BAŞARILI OYUNCULUĞUYLA TAM NOT ALDI  22:24  ERCAN ÖZKAYA REKLAM FİLMİNDE 
 
Simge Sağın Röportajı

Simge Sağın Hakkında Merak Edilenleri Ve Müzik Yolculuğunu Şimal’le Yıldızlar Geçidin De Anlattı.

 

 

 

İŞTE O RÖPORTAJ!..

Sevgili Simge milyonlarca kez dinlenen bir şarkı yapmak inanılmaz güzel bir duygu olsa gerek ,Şimal’le Yıldızlar Geçidi  Ailesi Olarak Bizleri Kırmayıp Bu Röportajı Bizimle Gerçekleştirdiğin İçin ayrıca Sana Sonsuz Teşekkür Ederiz.

 

Ben teşekkür ederim…

Başarılı bir çıkış yaptın, Peki, bu müzik yolculuğunda ki serüvenin nasıl başladı? Yoksa her çocuk gibi kumandayı mikrofon yapanlardan mıydın sen de ?

Müzisyen bir aileden geldiğim için hayatımın büyük bir kısmı müzikle geçti. Çocukluğum boyunca evde babamın çaldığı gitar sesleri vardı, zaman zaman bizde eşlik ederdik. Ama kariyerimin başlangıç noktası, konservatuvarda okurken Zeynep Dizdar’a vokalistlik teklifi almam ile oldu. Daha sonra Serdar Ortaç, Yaşar ve Gülşen’e vokalistlik yaptım. 2011 de ‘Yeni Çıktı’ adlı ilk solo albümümü çıkartarak şarkıcılık kariyerime başladım.

Albümün İçin Şarkı Seçerken İlk Önce Onun Sana Ne Hissettirdiğine Mi Yoksa Dinleyiciye Ne Hissettireceğini Mi Baz Alırsın?

Benim hissettiğim heyecanı baz alırım. Ben hissedemiyorsam tabi ki dinleyicilerde hissedemez.

Bir Şarkının Hit Olacağını Anlamak Mümkün Mü? İyi Bir Müzisyen Olmanın Ölçüsü, Standarttı Nedir? Ne Yapılırsa İyi Bir Müzisyen Olunur?

Müzisyen olunmaz bence doğulur. Ben öyle düşünüyorum. Eğitiminde üzerine konulmasıyla çok daha iyi şeylerin ortaya çıkacağına inanıyorum. Müziği bilmek çok önemli bir konu. Ben eğitimini aldığım için söylüyorum ama ben tabi yarı alaylı yarı eğitimli gibi görüyorum kendimi bunuda her zaman söylüyorum. Bir şarkının hit olduğunu anlamak mümkünmüş. Benim başıma ilk defa Miş Miş şarkısında geldi. Bu şarkı tutar dedim ve çok şükür ki hislerimde yanılmadım. Demek ki bu şarkının gücüyle de alakalı her şarkıda bunu hissedemeyibilir.

Elbette ki bu yolculuk ta sana destek verenler çok olmuştur ama senin için özel olan bazı insanlar daha vardır, ya da sana verdikleri değerle onların daha kıymetli olduğunu, onların gerçek dost ya da arkadaşın olduğunu anlamışsındır. Bu anlamda sonsuz teşekkür etmek istediğin kişiler var mı?

Aileme, yakın müzisyen dostlarıma, Ozan Bayraşa’ya ve bana güvenen insanlara teşekkür ederim.

Müzikte prensiplerin var mı? Ya da bu tarzda asla söylemem dediğin şarkılar?

Ben müziğin özgürleşmesi taraftarıyım. Tek bir tarzda müzik yapmak artık eskide kaldı. Gün geçtikçe yeni tarz müziklerde doğuyor. Bununla beraber hem teknoloji hem müzik hemde bizler gelişiyoruz. O yüzden de ‘Şunu yapmam bunu yapmam’ gibi klişe cümlelerim yok. Ben klasik türk müziği eğitimi aldım. Belki bir gün o tarz bir şeyde yapabilirim. Miş Miş gibi bir şarkıya cesaret edip içimden ne geliyorsa onu yapma taraftarı olan birisiyim tek bir tarza bağlı kalmadım. İnsanlara yeni tarzlar ve yeni renkler sunulmalı. Çünkü gerçekten farklı tarzların tuttuğu dönemdeyiz ve hep aynı müziği yapanların gelişemedğini de görüyoruz. Ben bu gelişime çok büyük hizmet ettiğini düşünüyorum. Özgür bir bakış açısıyla müzik daha da zengin olabilir.

Popüler müzik piyasası oldukça geniş ve sürekli genişlemeye devam ediyor. Her gün birilerinin yükseldiği birilerinin de dibe vurduğu bu yerde gözün korkmadı mı ya da bu ortamda kendini ne kadar şanslı görüyorsun?

Korkakların daha fazla hata yaptığını gördüm. Korkarak da bir yere varılmıyor. İnsan kendine güvenmeli ve yaptığı işin arkasında durmalı. Zaten kendi yaptığı işin arkasında duramayacak ve güveni olmayan işten hayır gelmez. Evet çok zor bir piyasa birçok insan batıyor ve bir sürü insan çıkıyor. Bunların olmaması içinde çok doğru bir ekibinin olması gerektiğine inanıyorum. Gerçekten emin bir şekilde bu yola başlamak geretiğine inanıyorum. Herhangi bir şarkı önüne geldiğinde hemen heyecanlanmak doğru değil bence. Tam anlamıyla herkesin ortak noktada buluştuğu bir çalışma olması gerekli. Miş Miş şarkısı çıkacağı zaman hemen hemen herkes bu şarkı patlar dedi tabi aralarda eleştiriler aldım, olacak o kadar ama genel anlamda herkesten güzel geri dönüşler almıştım. Korkmadan yola devam etmek gerekiyor. Ne yaptığınızdan eminseniz zaten o başarıya ulaşıyor.

Bazı şarkıların yapılırken çok özel hikâyeleri vardır. Bu acı, tatlı, komik ya da ilginç bir hatıra olabilir. Albüm deki şarkılar sana ait bu şarkıları özel kılan böyle bir hikâyen var mı? Varsa bizimle paylaşır mısın?

Bu zamana kadar yaptığım şarkılar bana ait değil. Bu soruyu onlara sorabiliriz…

Malum iletişim çağındayız. Artık hiç bir şey eskisi gibi değil. İsteyen herkes, tanımak istediği, yakından takip ettiği kişilere çok kolay ulaşabiliyor. Sizin hayranlarınız size nasıl ulaşabilir. Bir web sitesi ya da sosyal medya da aktif olarak bulunuyor musunuz?

Sosyal medyayı kullanıyorum. Bana; İnstagram ; simgesagin , Twitter/ @simgesagin hesaplarından ulaşabilirler. Tüm konser takvimimizi sosyal medyadan takip edebilirler.

Son Yıllarda Popüler Kültürle Harmanlanmasıyla Birlikte Arabesk Müziğin Prestij Kazandığını Söyleyebilir Miyiz? Son Dönemde Daha Geniş Bir Kitleye Ulaşmış Olması Bakımından Değerlendirdiğinde Neler Söylersiniz?

Arabesk müziğin türkiye tarihinde her zaman çok verimli olduğunu düşünüyorum. Yıllar önce İbrahim Tatlıses’in, rahmetli Müslüm Gürses’in, Orhan Gencebay’ın olduğu dönemde çok büyük bir fark yarattığını düşünüyorum. Arabesk müzik halkımızın çok sevdiği bir tür bende çok seviyorum. Birçok müziğin içerisinde nağme olarak var. Fakat pop müziğin daha geniş kitlelere gittiğini düşünüyorum. Arabeski yapan insanlar azaldı. Şu anda mesela en büyük isimlerden biri Serkan Kaya oldu. Çokta güzel gidiyor. İnsanlar çok beğendiler ama onun dışında ben arabesk yapan çok fazla kişi göremiyorum.

Güzel Ve Gösterişli Ve Aynı Zamanda Güzel Bir Sese Sahip Olmak, Müzik Dünyasında Sence Lider Olmaya Yetiyor Mu?

O kadar çok yetenekli insan var ki Türkiye’de, biraz şansla ilgili bir şey. Güzellik belki etkileyici ve çekici olabilir. Fakat sadece güzellikle maalesef bir yere varılmıyor. Müzikle harmanlandığında ve tüm bu saymış olduğunuz özellikler bir aradaysa birazda şans ve doğru bir ekibin varsa herşey yolunda gidiyor.

Şimal’le Yıldızlar Geçidi ailesi olarak Bu keyifli ve güzel röportaj için Çok Teşekkür ederiz :) Kırmadın Bizi İnşallah Yine Farklı Bir Röportajda Görüşmek Üzere Çok İyisin Kal Sağlıcakla.

 
 


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    Bu Habere Hen?z Yorum Yap?lmam??..!


 
   






 
       
 
  FLAŞ HABER

  YAZARLAR
 
 
  HAVA DURUMU
 
..
 











 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


       
 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MAGAZİN HABERLERİ MÜZİK HABERLERİ RADYO HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
turkiyelife.com.tr © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA