14:12  GÖKTÜRK GÜNGÖR KİMDİR?  00:02  GÜZEL OYUNCU MELİKE AKDAĞ  21:19  EYLÜL AKDAĞ’IN SON OYNADIĞI FİLMİ SİNEMAYA GİRİYOR  12:02  BAŞKAN KADİR BIYIK’TAN SİNEMAYA BÜYÜK DESTEK  11:53  ASAF SİNEMA FİLMİNİN ÇEKİMLERİNE ESKİŞEHİR’DE START VERİLDİ  11:46  OT DERGİ & MART 2024  23:32  ZEYNEP GÜNEŞ BAŞARILI OYUNCULUĞUYLA TAM NOT ALDI  23:17  BABA & KIZ AYNI REKLAM FİLMİNDE  22:32  USTA OYUNCU METİN YILDIRIM REKLAM FİLMİNDE  22:30  ECE BAYKAL USTA OYUNCULUĞUYLA TAM NOT ALDI  22:27  USTA OYUNCU VAHDET ÇAKAR’DAN YENİ REKLAM FİLMİ  14:51  AYŞEGÜL ASAR  14:48  MUSTAFA HEPER  13:03  GÜZEL OYUNCU AYŞEGÜL ASAR YENİ FİLMİYLE ÇOK İDDİALI  12:56  MUSTAFA HEPER REKLAM FİLMİYLE YENİDEN GÜNDEMDE  23:20  KADİR GÜLTEKİN ÇOK YAKINDA REKLAM FİLMİ İLE SİZLERLE  23:09  GÜLŞAH YAPRAKÇI REKLAM FİLMİNDE  22:57  MİTHAT KAHRAMAN OYUNCULUĞUYLA YÖNETMENİNDEN TAM NOT ALDI  22:52  KEREM İÇYER BAŞARILI OYUNCULUĞUYLA TAM NOT ALDI  22:24  ERCAN ÖZKAYA REKLAM FİLMİNDE 
 
Yenikapı’da üç partinin katılımıyla ’Demokrasi ve Şehitler Mitingi’

 

Yenikapı meydanında kalabalık kurulan kürsü önünde toplanmış.Image copyrightAFP

Darbe girişimi sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla başlatılan ve 'Demokrasi Nöbeti' olarak adlandırılan darbe karşıtı gösterilerin sonuncusu bugün İstanbul Yenikapı'da düzenlendi.

Mitinge katılanlar ellerinde Türk bayrakları, Cumhurbaşkanı Erdoğan posterileri taşıdı.

Miting alanına kurulan kürsünün yanına aynı kalpaklı Atatürk ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın posterileri ile Türk bayrağı asıldı.

Anadolu Ajansı mitinge yaklaşık 5 milyon kişinin katıldığını belirtti.

Mitinge, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar da katıldı. HDP ise davet edilmedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan kürsüden kalabalığı selamlıyor.Image copyrightAFP

Image captionCumhurbaşkanı Erdoğan, kürsüye eşi Emine Erdoğan'la çıkıp miting alanındakileri selamladı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Türk bayrakları arasında kürsüde yürürken görülüyor.Image copyrightREUTERS

Image captionCHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da mitinge katıldı.

Kürsüde ilk konuşmayı yapan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Alim ve hoca görünümlü bir terörist, sığındığı Pensilvanya'dan getirdiği beddua seanslarıyla, nefret söylemleriyle, öfke nöbetleriyle cinayet örgütüne Türkiye'ye 'vur' emri verdi" dedi

Bahçeli: Kutuplaşmayı bıçak gibi kesmeliyiz

Bahçeli'nin konuşmasının bir kısmı şöyle:

"İblis'e ruhunu satan bu vaiz, Müslüman görünümlü bu Voyvoda, ihanetle, Türk ve Türkiye düşmanlığıyla doruğa çıktı, fitne ve münafıklıkta rekor kırdı. Haçlı emellerinin taşıyıcılığını yapan FETÖ, Türkiye'nin kalbine nişan aldı. Türkiye tek yürek olduğunu göstermiştir. Ayrımız, gayrımız yoktur. Müştereklerimiz, farklılıklarımızdan daha çoktur. Birliğimizi kıskançlıkla kararlılıkla korumalıyız. Kutuplaşma ve cepheleşmeleri bıçak gibi kesmeliyiz."

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da miting için "Bugün, demokrasi tarihimizin önemli bir günüdür" dedi ve HDP'nin davet edilmediği mitingden önde dört partinin darbe girişimine karşı ortak metin yayımladığını hatırlattı.

Kılıçdaroğlu: Artık yeni bir Türkiye var

Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullandı:

"Parlamentoda grubu bulunan dört siyasi partinin liderleri ve milletvekilleri darbeye karşı açık net bir tavır koymuşlardır. Darbeye karşı demokrasi bildirgesini hep birlikte imzalamışlardır. Gönlüm ister ki bu güzel mitinge, beraberliğe eşlik etmek için sadece parlamentoda değil, dışındaki genel başkanlar da burada olsaydı. Çünkü, Gazi Mustafa Kemal şunu söylüyor, "Söz konusu vatansa gerisi teferruattır."

"15 Temmuz bir uzlaşma kapısı araladı bize. 15 Temmuz'da artık yeni bir Türkiye vardır. Eğer biz bu gücü, bu uzlaşma kültürünü daha da ileriye taşıyabilirsek, çocuklarımıza güzel bir ülkeyi bırakmış olacağız."

Genelkurmay Başkanı Akar: TSK'ya sızmış illegal çete milletimize rezaleti yaşattı

Kürsüde söz alan Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar da konuşmasında Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) ilişkin şunları söyledi:

"15 Temmuz günü ülkemizin tüm kurum ve kuruluşlarıyla birlikte TSK'ya sızmış bir kısım illegal çete üyesi, terörist hain FETÖ tarihimizde görülmemiş bir şekilde, vatanımıza, milletimize, cumhuriyetimize bu zilleti ve rezaleti yaşatmış ve TSK'nin şan ve şerefle dolu geçmişine kara bir leke sürmüşlerdir."

"Her yönüyle milli ve yerli olan yüksek siyasi liderlikçe verilen direktifler doğrultusunda aziz milletimiz ve TSK'nin gerçek evlatlarıyla emniyet mensupları kahramanca bu hain girişime karşı koymuşlardır. Bu rezaleti yaşatan hainler en ağır şekilde cezalandırılacaktır."

Başbakan Yıldırım'dan CHP ve MHP'lilere: Bu tabloyu yaşattığınız için teşekkür ederim

Başbakan Binali Yıldırım da kalabalığa "16 Mayıs 1919'da Mustafa Kemal Bandırma Vapuru ile İstanbul'dan ayrılırken ne kadar umutluysa milletimiz bugün o kadar umutludur. 6 Ekim 1923'te geldikleri gibi giden düşmanın arkasından ne kadar coşkuluysa bugün de o kadar coşkuludur" diye seslendi.

Binali Yıldırım kürsüden halkı selamlıyor.Image copyrightAFP

Image captionBaşbakan Binali Yıldırım, MHP ve CHPlilere teşekkür etti.

Yıldlırım, "15 Temmuz demokrasi şehitlerimizi kalpten selamlıyorum. Bugün aramızda olan kahraman şehitlerimizin ailelerini yürekten selamlıyorum. İstanbul'u düşmana teslim etmeyen kimi hastanede kimi evinde kimi aramıza olan kahraman gazilerimizi selamlıyorum" dedi ve MHP ile CHP'nin mitinge katılımından duyduğu memnuniyeti şu sözlerle ifade etti:

"AK Partili kardeşlerim CHP'li kardeşlerim, MHP'li kardeşlerim her kesimden değerli vatandaşlarım, bu muhteşem tabloyu bize yaşattığınız için bizi buraya getirdiğiniz için hepinize çok çok teşekkür ediyorum."

Mitingde parti liderlerinden sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan kürsüde halka seslendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Dünyanı kendine hayran bırakan vatandaşlarımızın gazası mübarek olsun

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:

"O gece adeta ölümü öldürerek sokakları dolduranlar arasında şehitlik ve gazilik şerefine nail olanlar isimlerini tarihe yazdırdılar."

"Tüm farklılıklarını bir kenara bırakarak her kökenden insanıyla dünyayı kendine hayran bırakan tüm vatandaşlarımızın gazası mübarek olsun."

YenikapiImage copyrightAP

"Verdiğimiz şu görüntü var ya, işte bu görüntü inanın bana, ülkemizin düşmanlarını en az 16 Temmuz sabahı kadar üzmüştür, kahretmiştir."

"15 Temmuz'da sokaklara inerek, namluların, tankların, helikopterlerin, uçakların karşısına dikilme cesareti gösteren tüm kardeşlerime bir kez daha şükranlarımı sunuyorum. Bu kardeşlerimizden 172'si sivil, 63'ü polis, 5'i asker olmak üzere, 240'ı şehadet makamına ulaştılar. Kendilerine bir kez daha Allah'tan rahmet diliyorum."

"Çanakkale'de hangi iradeyle kanını akıttıysa, 15 Temmuz'da da aynı iradeyle FETÖ'yü, darbecileri geri püskürttük. 15 Temmuz dostlarımıza bu ülkenin sadece diplomatik saldırılara değil, askeri sabotajlara karşı da güçlü olduğunu, rayından çıkmayacağını göstermiştir."

İdam açıklaması

Erdoğan konuşmasında darbe karşıtı gösterilerde dillendirilen idamın geri gelmesi talebini desteklediğini söyledi.

Erdoğan şunları söyledi:

"Egemenlik kayıtsız, şartsız milletin olduğuna göre, sizler de idam talebinde bulunduğunuza göre, bunun kararını verecek merci TBMM'dir. Meclisimiz böyle bir karar verdikten sonra böyledir, onamaksa, ben peşinen ifade ediyorum, onarım.

"Kardeşlerim Vatan Caddesi'nde vücudu ikiye bölünmüş kardeşimi gördüğüm zaman kalkıp da bunu kenara koymak mümkün mü? Külliyede F16'ların yağdırdığı bombayla başı vücudundan ayrılan bacımın başı kongre merkezimizin çatısına uçmuştu.

"Efendim AB'de idam yokmuş, konseyde yokmuş, şurada yokmuş, burada yokmuş. ABD'de var, Japonya'da var, Çin'de var. Bu ülkede de zaten 84'e kadar vardı. Sonra kaldırıldı. Millet böyle bir kara veriyorsa, öyle zannediyorum siyasi partiler uyacaktır."

'Demokrasi ve Şehitler Mitingi' çağrısıyla yapılan etkinliğe HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ise davet edilmedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, medya yöneticileriyle yaptığı toplantıda HDP'nin neden mitinge çağrılmadığıyla ilgili bir soru üzerine "Dört ilkeye sahip olan her grupla, düşünceyle görüşebilirim. Tek vatan,, tek millet, tek devlet, tek bayrak… Teröre bulaşmış, terörle iç içe olanlarla bir araya gelmem bu benim kırmızı çizgimdir" yanıtını verdi.

Kadınlar ve çocuklar ellerinde bayrak sallıyor.Image copyrightREUTERS

Image captionYenikapı Meydanı'nda yüzbinlerce kişi toplandı.

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken ise Cuma günü Twitter hesabından mitinge CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun katılmasını eleştirip "AKP-CHP-MHP ortaklığı yeni değil, 'devletin bekası' ve 'terörle mücadele' kılıfında 7 Haziran'dan beri sağlanan Kürt karşıtı bir ittifaktır" mesajı paylaştı.

Baluken, "AKP-CHP-MHP bir yıldır savaş sürecini birlikte yürütmüş, vekillerin dokunulmazlığını kaldırıp cuntacılara dokunulmazlığı birlikte getirmişlerdir" dedi.

Reuters haber ajansına konuşan miting katılımcılarından Hacı Mehmet Haliloğlu, "Bu bayrakların düşmeyeceğini, ezan sesinin kısılmayacağını, ülkemizin bölünmeyeceğini göstermek için buradayız" dedi.

Haliloğlu, "Bu siyasetin ötesinde, bu bizim ölüm kalım mücadelemiz" diye konuştu.

Kalabalık arasında genç bir kız elinde Türk bayrağı taşıyor.Image copyrightREUTERS

Image captionYenikapı'da toplananlar ellerinde Türk bayrağı taşıdı.

Miting alanında ellerinde Türk bayrağı olan kalabalık

, AKP, CHP ve MHP'nin genel başkanları katılıyor.

Kalabalık için gıda ve su da hazır bulunduruldu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi alanda 5, milyon su, 1 milyon gıda, 3 milyon bardak, 1 milyon şapka dağıttı.

15 bin polis, iki helikopter

Yenikapı'da düzenlenen mitingde İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı 15 bin polis ve 15 bin sivil polis görev aldı.

Güvenlik önlemleri kapsamında iki helikopter de görevlendirildi.

Mitingin yayını için 80 ilde ekranlar kurulduğu bildirildi.

Miting alanında toplanan kalabalık ellerinde Türk bayraklarıyla bekliyor.

alabalık erken saatlerden itibaren alanı doldurmaya başladı.

Bir kadın gösterici Rabia işareti yaparken görülüyor.

iting 'Demokrasi ve Şehitler Mitingi' adıyla düzenleniyor.

Başbakan Binali Yıldırım miting için yayımladığı genelgede "Miting partiler üstü milli bir miting olacağı için müşterek idealler seslendirilecek, slogana müsaade edilmeyecek" dendi.

Miting İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayıp Kuran-ı Kerim tilavetiyle devam etti ve Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez öncülüğünde dua edildi.

Miting daha sonra partli liderlerinin konuşmalarıyla sürdü.

Yeniçeri kostümüyle açılış düzenlendi.ERS

'Demokrasi Nöbeti' olarak adlandırılan darbe karşıtı gösterilere katıldığını ifade eden göstericilerden Ferhad Ercümen, İstanbul'da BBC muhabiri Bethany Bell'e 'Türk demokrasisine destek ve dayanışma göstermek için meydanlarda olduğunu' söyledi.

Ercümen, "O geceden beri Türk halkı travma yaşıyor. Ama biz halkımıza, milletimize demokrasimize inanıyoruz (…) Darbe yalnızca orduda olmuyor, yargıda, devletin her bir kurumunda suç ortakları var" diye konuştu.

 

Haber Kaynağı- BBC

 
 


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    Bu Habere Hen?z Yorum Yap?lmam??..!


 
   






 
       
 
  FLAŞ HABER

  YAZARLAR
 
 
  HAVA DURUMU
 
..
 











 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


       
 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MAGAZİN HABERLERİ MÜZİK HABERLERİ RADYO HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
turkiyelife.com.tr © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA