19:42  İREM TUNALI BU KEZ GÜLDÜRECEK  19:32  "BODRUM SEFERI" FILMININ BASıN TOPLANTıSı YAPıLDı  22:46  LÜFER MEVSİMİ RAFLARDA  23:02  ÜNLÜ ŞARKıCı SERAP SONKUR HAYATıNı KAYBETTI  00:21  CIHANGIR CEYHAN’ıN BAŞROLÜNDE OLDUĞU “DENGELER: BIRI OLMAK” ÇOK YAKıNDA GAİN’DE  01:10  MUHTAR ADAYı EVLA ÇALıŞKANLıĞıYLA HALKıN TAKDIRINI KAZANıYOR  14:12  GÖKTÜRK GÜNGÖR KİMDİR?  00:02  GÜZEL OYUNCU MELİKE AKDAĞ  21:19  EYLÜL AKDAĞ’IN SON OYNADIĞI FİLMİ SİNEMAYA GİRİYOR  12:02  BAŞKAN KADİR BIYIK’TAN SİNEMAYA BÜYÜK DESTEK  11:53  ASAF SİNEMA FİLMİNİN ÇEKİMLERİNE ESKİŞEHİR’DE START VERİLDİ  11:46  OT DERGİ & MART 2024  23:32  ZEYNEP GÜNEŞ BAŞARILI OYUNCULUĞUYLA TAM NOT ALDI  23:17  BABA & KIZ AYNI REKLAM FİLMİNDE  22:32  USTA OYUNCU METİN YILDIRIM REKLAM FİLMİNDE  22:30  ECE BAYKAL USTA OYUNCULUĞUYLA TAM NOT ALDI  22:27  USTA OYUNCU VAHDET ÇAKAR’DAN YENİ REKLAM FİLMİ  14:51  AYŞEGÜL ASAR  14:48  MUSTAFA HEPER  13:03  GÜZEL OYUNCU AYŞEGÜL ASAR YENİ FİLMİYLE ÇOK İDDİALI 
 
Gencer Savaş ve Bandosu Röportaj

 

Latin’den Pop Müzik ve Oyun havalarına kadar dikkat çekici giyim tarzlarıyla rengarenk müzik ve görsel şovlar sunan ve Gencer Savaş Bandosunun kurucusu  Gencer Savaş  Hayatını ,Hikâyesini, Hakkında Merak Edilenleri Ve Müzik Yolculuğunu Şimal’le Yıldızlar Geçidin De Anlattı.

Sevgili Gencer Savaş Öncelikle Türkiye Life Ailesi Ve Şimal’le Yıldızlar Geçidi Ekibi Olarak Bizleri Kırmayıp Bu Röportajı Bizimle Gerçekleştirdiğin İçin Ayrıca Sana ve ekibine  Sonsuz Teşekkür Ederiz.

 

 Digital Ortamda Türkiye’nin ilk düğün albümünü çıkaran grup olarak sosyal medyada çok ilgi gördünüz,Birçok ünlü ismin konserlerinde  yer alarak renkli aktivitelerin de aranan ismi oldunuz ve Gencer Savaş Ve Bandosu  olarak ilk albümünüz çıktı Hayırlı Uğurlu Olsun ...

 

GENCER SAVAŞ : Çok teşekkür ederim

 

ŞİMAL : Gençer Savaş, Röportaja İstersen İlk Çocukluktan Başlayalım Ne Dersin? Nasıl Bir Çocukluk Yaşadın Ve Çocukluğun Nerede Geçti?

 

GENCER SAVAŞ :Çocukluğum Gölcük ve Antalya’da geçti  şimdiki çocuklar gibi bilgisayar başında değil sokakta oynayarak geçti.Kurbağa avlayıp ,inek güdüp, kaykaya bisiklete binip, inşaattan atlayıp, taş savaşı yapıp,çelik çomak oynayıp o çağın gereklerini yerine getirdik.

 

ŞİMAL :Gencer Savaş  Güzel Sanatlar akademisi okuyup Resim sanatı yaparken birden bu müzik yolculuğunda ki serüvenin nasıl başladı? Yoksa her çocuk gibi Kutulara  , tencere , tava , masalara vurarak davul çalarak mı heves ettin ?

 

GENCER SAVAŞ :Babam kanun çaldığı için de evde hep müzik vardı.Kuzenim Gökhan Şahin ünlü bir söz yazarı ve perküsyoncudur.Beni en çok müziğe heveslendiren oydu.Ondan gördüklerimi yapmaya ve darbukayla babama eşlik etmeye çalışırdım.Bu arada babam heykeltraş olduğu için atölyesinde resim dersi veriliyordu.Beni de resme yönlendirdiler.Bir süre uğraştım ama müzik hep ağır basıyordu.Kutularla annemin şişleriyle koltuklarla hep çalardım.Gerçi yıllar sonra özümüze döndük yine tencere tava çalıyoruz :)

 

Bknz: Foton Davulu

 

ŞİMAL :ilk o  davulu aldığınız günkü heycanı mutlaka hatırlıyorsunuzdur,bize anlatırmısınız o heycanı ve o davula ilk vuruşu ?

 

GENCER SAVAŞ :İlk davulum perküsyoncu arkadaşım ve çok şey öğrendiğim değerli üstad Kemal Yücel tarafından  hediye edildi.Bir barın deposunda kalmış bir bateriyi bana getirdi.Ve ilk defa o güne kadar orda burda çalıştığım şeyleri bütün gün davul üzerinde çalma şansım oldu.Evin balkonuna kurmuştuk ilginç bir şekilde kimse de şikayet etmiyordu.Akşamları da o zamanlar takıldığımız The Bar’a gidip ordaki davulla parçalara eşlik ediyordum en büyük heyecan buydu benim için. Çok kafalarını şişirdim müzik dinletmedim millete ama sağolsunlar beni çok idare ettiler.Güzel bir ortamdı barmen Şaban’a ve tüm kahrımı çeken dostlara selam olsun.Hepsinin müziğimizde katkıları büyüktür.

ŞİMAL :Şuana kadar birçok müzisyenlerle ve ünlü isimlerle  çalıştınız. Keşke şu isimle de çalışsam dediğiniz bir grup , proje yada sanatçı varmı ?

GENCER SAVAŞ:Hiçbir konuda tek bir hedefim ya da beğenim olmadığı gibi bu konuda da yok. Birçok renkli müzisyen var. Yolumun kesiştiği herkesle çalmak isterim. Ama şu önemli tabi; şaşırtan, hayranlık uyandıran ve sürekli bir şeyler öğrenebildiğim bir müzisyenle çalışmak çok keyifli… Tabiki o da Mustafa Ceceli…

 

ŞİMAL :Enstruman çalmak da en az şarkı söylemek kadar duygu isteyen bir iştir, çalarken davulu hiç duygulandıgınız bir anınız oldumu kendinizle gurur duyduğunuz bir an mesela

 

GENCER SAVAŞ:Gurur duyulacak birşey yaptığımı düşünmüyorum.Sadece insanları mutlu edebiliyorsam mutlu olurum.İnsanların eşlik etmesi ,dans etmesi eğlenmesi güzel bir atmosfer en güzel duygu benim için

ŞİMAL :Aynı zamanda Mustafa Ceceli’nin orkestrasında çalışıyorsunuz, Ceceli’nin tarzı ve yorumu , başarısını sürekli takip eden biri olarak  konserlerde de birlikte aynı renkli ortamı yaşatıyorsunuz. Gencer Savaş Bandosu’nun oluşma süreci de bu sahnede gerçekleşti diyebilirmiyiz?

GENCER SAVAŞ :Tabi ki aynen öyle oldu.İlk defa bandoyla Mustafa Ceceli sahnesinde seyirci karşısına çıktık.O gün bugündür de en büyük destekçimiz Mustafa Ceceli olmuştur.Kendisine bir kez daha şükranlarımı sunuyorum.

ŞİMAL:Gencer Savaş Bandosu Latin’Den pop müziğe ve oyun havalarına kadar geniş bir yelpazesi olan ve her türden müziği rengarenk görüntülerin ve şovların olduğu bir takım. Gencer Savaş Bandosu’nun genel olarak faaliyetlerinden Biraz  bahsedermisin?

GENCER SAVAŞ:Biz her türlü davet ve etkinlikte sahne alıyoruz.Ama öncelikli olarak düğünlerden çok teklif geliyor.O kadar beğenildi ki artık tarihlerimiz aylar öncesinden dolmaya başladı

ŞİMAL :Gencer Savaş Bandosu düğünlerin vazgeçilmez bir müzik grubu rengarenk bir konsepte sahip. Bu konsepti ve giyim tarzınızı kendiniz mi belirlediniz? İnsanların tepkileri nasıl?

GENCER SAVAŞ:Giyim tarzımız eşim Gamze Savaş’ın tasarımıdır.Karnaval havasında bir etkisi var çok ilgi gördü.İnsanların tepkileri de çok iyi

ŞİMAL:Biraz Da Ters Köşe Yapmak Istiyorum! Farklı Bir Soru Geliyor. Bana Öyle Bir Üç Kelime Söyle Ki Seni Anlatan, Kendini Öv, Ya Da Bilinmeyen Yönünü Ortaya Çıkart ?

 

GENCER SAVAŞ :Müzik,Yemek,Gezmek

ŞİMAL :Son Yıllarda Popüler Kültürle Harmanlanmasıyla Birlikte Pop Müziğin Prestij Kazandığını Söyleyebilir Miyiz? Son Dönemde Daha Geniş Bir Kitleye Ulaşmış Olması Bakımından Değerlendirdiğinde Neler Söylersiniz?

 

GENCER SAVAŞ :Pop müzik adı üstüne popüler müziktir.Bir tarzı olmaz.Süreki yeni harmanlarla gelir önümüze.Zamanında klasik müzik o zamanın pop müziğiydi.Sonra swing den rock’n roll a kadar bir çok değişik tarza büründü.Ama folklorik müzikler popun ayrılmaz parçasıdır.Ne olursa olsun köklere  dönüş şarttır.İyi harmanlar hep büyük kitlelere ulaşır.Bu bir döngü aslında moda gibi

ŞİMAL : Sizi Takip etmek isteyenler size nerden ulaşabilirler?

GENCER SAVAŞ : Web Sitemizden ve Sosyal Medya Hesaplarımızdan Takip edebilirler.

www.gencersavasbandosu.com

https://www.facebook.com/gencersavasbandosu/

instagram.com/gencersavas

twitter.com/gencersavas

 

Ve Biz Türkiye Life Magazin  Ve Şimal’le Yıldızlar Geçidi Olarak Bu Keyifli Ve Rengarenk Röportaj Için Çok Teşekkür Ederiz :) Kırmadın Bizi İnşallah Yine Farklı Bir Röportajda Görüşmek Üzere Çok İyisin Kal Sağlıcakla.

 

 
 


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    Bu Habere Hen?z Yorum Yap?lmam??..!


 
   






 
       
 
  FLAŞ HABER

  YAZARLAR
 
 
  HAVA DURUMU
 
..
 











 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


       
 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MAGAZİN HABERLERİ MÜZİK HABERLERİ RADYO HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
turkiyelife.com.tr © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA