23:02  ÜNLÜ ŞARKıCı SERAP SONKUR HAYATıNı KAYBETTI  00:21  CIHANGIR CEYHAN’ıN BAŞROLÜNDE OLDUĞU “DENGELER: BIRI OLMAK” ÇOK YAKıNDA GAİN’DE  01:10  MUHTAR ADAYı EVLA ÇALıŞKANLıĞıYLA HALKıN TAKDIRINI KAZANıYOR  14:12  GÖKTÜRK GÜNGÖR KİMDİR?  00:02  GÜZEL OYUNCU MELİKE AKDAĞ  21:19  EYLÜL AKDAĞ’IN SON OYNADIĞI FİLMİ SİNEMAYA GİRİYOR  12:02  BAŞKAN KADİR BIYIK’TAN SİNEMAYA BÜYÜK DESTEK  11:53  ASAF SİNEMA FİLMİNİN ÇEKİMLERİNE ESKİŞEHİR’DE START VERİLDİ  11:46  OT DERGİ & MART 2024  23:32  ZEYNEP GÜNEŞ BAŞARILI OYUNCULUĞUYLA TAM NOT ALDI  23:17  BABA & KIZ AYNI REKLAM FİLMİNDE  22:32  USTA OYUNCU METİN YILDIRIM REKLAM FİLMİNDE  22:30  ECE BAYKAL USTA OYUNCULUĞUYLA TAM NOT ALDI  22:27  USTA OYUNCU VAHDET ÇAKAR’DAN YENİ REKLAM FİLMİ  14:51  AYŞEGÜL ASAR  14:48  MUSTAFA HEPER  13:03  GÜZEL OYUNCU AYŞEGÜL ASAR YENİ FİLMİYLE ÇOK İDDİALI  12:56  MUSTAFA HEPER REKLAM FİLMİYLE YENİDEN GÜNDEMDE  23:20  KADİR GÜLTEKİN ÇOK YAKINDA REKLAM FİLMİ İLE SİZLERLE  23:09  GÜLŞAH YAPRAKÇI REKLAM FİLMİNDE 
 
DJ Adem Akar Röportajı

DJ Adem Akar, hakkında merak edilenleri ve müzik yolculuğunu Şimal’le Yıldızlar Geçidinde anlattı.

 

Danimarka ‘nın en sevilen ve en çok tercih edilen dj ‘lerindensin DJ ADEM , DJ’lik hakkında merak ettiklerimiz var Hazır mısın; Soru biiiiir :) Neden DJ’lik Bu yolda senin hikâyen ne? Mesela o mikrofon başına geçtiğin o ilk heyecandan başlayabilirsin.

Özel radyolarin ilk ciktigi siralarda kendi yapmis olduğum radyo vericisi ile deneme yaparken bulunduğumuz kasabada birden müthiş bir ilgi oldu ve yayin alanimizi genişleterek djlik ve radyo programcılık hayatim askere gidene kadar farkli özel radyolarda sürdü askerden sonra ise eğlence djiligine geçtim ikisi tamamiyle farkli olan bir branj burada insanlari görüyorsun ve onlara coşku vermek en az onlar kadar senide coskulandiriyor. Yaklasik 25 yil oldu djlik ve hala ilk günkü gibi heyecan devam ediyor her programda.

Dj’lerin çoğu yaptığı organizasyonlardan mıdır bilmem ama kendi formatında çaldığı tarzı pek dinlemez derler ! Sende onlardan mısın? Kısacası müzik zevklerinin arasında hangi tarz müzikler yer alıyor?

Bu doğrudur arabada bile müzik dinlemiyorum desem yalan olmaz. Müzik zevkim genelde insani dinlendiren gürültüsü az olan müziklerdir. Müzik dinlediğim zaman tabiki o anki psikolojime bagli oluyor.

DJ olmasaydın hangi meslek grubunu tercih ederdin?

Kesinlikle kuaför olmayi cok isterdim.

Peki, Dj’lik dışında neler yapıyorsun? Gününü nasıl geçiriyorsun mesela..

Djlik hafta sonlari oluyor genelde onun haricinde konser organizasyonlari ile sürekli calismalarim oluyor. Büyük konserlerin ve eğlencelerin aranjesini yapıyorum yani biri bitiyor öteki basliyor sürekli sorular bilet satislari. Danimarka, Isvec ve Norvecte konserler hazirliyorum. Simdilerde Almanya Hamburgda calismalarim var zaten bunlarla ugrasmak için bile zaman yetmiyor.

Yeni genç bir kitle var hemen arkamızda ve çok hızlı, çok farklı ilerliyorlar! İstekleri ve bekledikleri farklılık gösterebiliyor. Bu anlamda dj olmak isteyen birilerine tavsiyen ne olurdu? Mesela meşhur olmak için tası tarağı toplayıp, köyden istanbul’a kaçsınlar mı? Yoksa dizlerini kırıp otursunlar mı evlerinde :)

Dj olmak ince bir çizgide yürümektir yapılacak bir yanlis adim ayagini kaydırabilir. Özelikle eğlence dj olacaksan cok sağlam bir iradeye sahip alman gerekiyor. Bu irade varsa zaten o doğru kararlar verir.

Merak Ediyorum diğer meslektaşlarını dinleme imkânı buluyor musunu?

Benim örnek aldigim djler tabiki oluyor.

Dj’lerin birbirinin etkisi altında kalabilme gibi bir durum olabiliyor mu?

Bence djlerin biribirinin etkisi altinda kalabilme gibi durum olmuyor.

Mesleğe başladığın günden, bugüne bu güne kadar yapmış olduğun etkinlikler de seni zora sokan bir hikayen varmı?

Hikaye cok Danimarkaya ilk geldigim siralarda Nez hanim yeni populer olmustu ve aranjeyi yapan arkadas salonla bir yanlis anlamadan dolayi ses sistemini ayarlamamis ve beni dj olarak davet ettiler. Burada senin calicagin aletler (mixer pult) var dediler cdlerimi aldim geldim ama salonda haporlor bile yok ve bir kac saat sonra konser basliyacak. Neyse müzik gruplarindan haporlor ve mixer temin edildi. Fakat cd player yok konser playback olucak cd player bulamadilar. Dvd player getirdiler orada dvd playerin icini acip kablolari kesip mixere baglanti verdim ama en ufak bir dokunmada kablo yerinden cikabilir. Para bantlariyla tutturdum ve Nez dans ederken fazla hareket etmesin diye her sarkida dua ettim. Neyseki kazasiz bir konser atlattik.

DJ’lik benim için………………….… demek.” bu boşluğu doldurabilir misin?

“Dj benim için hayat ve yasamak demek”

Şarkıların hangi aşamalardan geçerek dinleyiciye ulaştığını albümleri radyoda ve birçok mekanlarda çalan biri olarak sizlerde albüm yapan kadar çok iyi bilirsiniz. Ancak dijital ortam yüzünden el emeği göz nuru pek çok eser tek bir tıkla bir kaç dakika içerisinde binlerce kullanıcıya ulaşabiliyor. Bu konuda ülkemizdeki korsan yasalarını da göz önünde bulundurarak, siz bir yasa koyucu olsaydınız ne yapardınız?

Aslinda bu ulasim kolayligini avantaja dönüştürüyor. Sanatcilarimiz ne kadar cok dinlenirse onlarin reyting orani artıyor ve daha cok konserlere gidiyorlar. Ülkemizde ne kadar yasa yapilirsa yapilsin bizim insanimiz bunu asmanin yolunu buluyor. Bu aslinda tüm dünyada böyle.

 Şimal’le Yıldızlar Geçidi ‘nde Danimarka’nın en sevilen ün Dj ‘i Dj ADEM ile röportaj yapma şansını yakaladık Sevilen Dj ile keyifli bir sohbet ettik Bu keyifli ve güzel röportaj için Çok Teşekkür ederiz :) Kırmadın Bizi Adem İnşallah Yine Farklı Bir Röportajda Görüşmek Üzere Çok İyisin Kal Sağlıcakla.

Şimal | Şimal'le Yıldızlar Geçidi

 
 


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    Bu Habere Hen?z Yorum Yap?lmam??..!


 
   






 
       
 
  FLAŞ HABER

  YAZARLAR
 
 
  HAVA DURUMU
 
..
 











 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


       
 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MAGAZİN HABERLERİ MÜZİK HABERLERİ RADYO HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
turkiyelife.com.tr © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA